Şalgam Suyu Nasıl Yapılır

MALZEMELER:

  • 1 Kg. Siyah Havuç
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Limon Tuzu
  • Aldığı Kadar Su
  • Mayası İçin
  • 1 Su Bardağı İnce Bulgur
  • 10-15 Tane Çiğ Nohut

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Şalgam Suyu Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Şalgam Suyu, Şalgam Suyu Tarifi

Bu ölçüler 5 kiloluk bidon içindir.

Bulgur ve nohutu temiz bir tülbent içine koyup tülbenti sıkıca bağlayalım ve şalgamı yapacağımız bidonun tabanına koyalım. 

Havuçları yıkayıp soyalım havuçları istediğiniz boyda ince ince doğrayın, havuçları ve sarımsağı da bidona tülbentin üzerine gelecek sekilde koyalım. 

Geniş bir kasede limon tuzu ve tuzu 2 su bardağı kaynar suyla karıştırıp eritelim. Tamamen eriyen ikiliyi de bidona döküp üzerini normal çeşme suyuyla dolduralım. En son tuz miktarını ayarlamak için suyun tadına bakın ve gerekirse tuz eklemesi yapın bize göre tuz yeterliydi. 

Hazır olan şalgamın ağzını sıkıca kapatıp güneş görmeyen serin bir yere kaldıralım. 2 hafta sonra şalgamın olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. 

Benim şalgamım adana havasında 1 haftada hazır oldu. Çok soğuk ortamda 1 ayı bile bulabiliyor hazır olması. 

Şalgam suyunu çok uzun süre saklamayı planlıyorsanız suyu süzüp havuçlardan ve bulgur mayasının içinde bulunduğu bezden ayırın yoksa zamanından çok havuçla ve mayayla duran şalgam suyunun asidi çoğalır ve havuçları eritir. 

Şalgamın rengi havuctan tadı şalgamdan ekşisi limon tuzundan ve mayası bulgurdan gelir nohut mayalanma sürecini hızlandırır. Elinizde çiğ nohut yoksa koymak zorunda değilsiniz sadece şalgamın olgunlaşma süreci uzun olur. 

Ayrıca şalgam suyunun üzerinde oluşan beyazlaşmalar sağlık açısından bir sorun oluşturmuyor bu beyazlıkları süzdükten sonra şalgamı içmeye devam edebilirsiniz. 

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun



RESİMLİ ANLATIM :

Şalgam Suyu Nasıl Yapılır in it
Şalgam Suyu Nasıl Yapılır in it
Şalgam Suyu Nasıl Yapılır in it
Şalgam Suyu Nasıl Yapılır in it
Şalgam Suyu Nasıl Yapılır in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 10 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

YORUMLAR:

Emre
Emre 3 yıl önce

İnce Bulgur dediğiniz Çiğköftelik Bulgur mu yoksa pilavlık Bulgur mu. Birde havuç ve şalgam demişsiniz. Şalgam havucu tek değil mi. Yani siyah havuç ve şalgam farklı şeyler mi?

DİĞER YORUMLARI GÖSTER (1)
BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim