Patlıcan Çığırtma Tarifi

MALZEMELER:

  • 5 Adet Büyük Patlıcan
  • 3-4 Adet Yeşil Biber
  • Kızartmak İçin Bolca Sıvı Yağ
  • 5 Adet Büyük Domates
  • 3-4 Diş Sarımsak
  • Tuz

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Merhabalar arkadaşlar. Egeden çıkıp sofralarımıza yerleşen muhteşem bir lezzet patlıcan çığırtma. Bugün bu enfes lezzetin tarifini paylaşmak istedim sizlerle. Damak çatlatan bu lezzeti patlıcan seven herkes kesinlikle denemeli. Umarım deneyen herkes tariftem memnun kalır. Haydi hep birlikte tarife geçelim!

Patlıcanları alacalı soyup boylamasına 1/2 cm. kalınlığında çok ince olamayacak şekilde dilimleyelim. Geniş bir kaba tuzlu su hazırlayıp patlıcanları bu suda 15 dk. bekletelim. Biberleri yıkayıp boylamasına 4 e bölelim isterseniz çekirdeklerini temizleyerek suyunun süzeleceği bir kaba alalım. Suda bekleyen patlıcanların suyunu süzüp temiz bir bezle iyice kurulayalım.  

Tavaya kızartma yağını alıp patlıcanları ve biberleri arkalı önlü kızartalım. Orjinal tarifte kızartma işlemi gerçek zeytinyağı ile yapılıyor ama ben ayçiçek yağında kızarttım arkadaşlar dileyen gerçek tarife sadık kalabilir. Ayrıca sebzeleri kızartırken çok kurutmamaya sadece pembeleşene kadar kızartmaya özen gösterelim.  

Kızaran malzemelerin fazla yağını süzdürerek tavadan alalım ve kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkaralım. Kızartma işlemi sürerken diğer yandan da domates ve sarımsakları minik minik doğrayalım. Yemeği pişirebilmek için geniş bir tavaya veya tencereye ihtiyaçımız olacak ben 28 cm. genişliğinde tava kullandım.

Kızarttığımız patlıcan ve biberleri tavaya düzgünce dizelim. Patlıcanlar yağda kızardığı için fazlasıyla yağ barındırdığından dolayı yağ ilavesi yapmanıza gerek yok.

Dizme işlemi bittikten sonra patlıcanların üzerine doğradığımız domatesleri patlıcanların üzerine yayalım onun üzerine de sarımsakları serpelim. En son tuz ilavesi yaptıktan sonra tavanın kapağını kapatalım.

Benim kullandığım domatesler sulu olduğu için ben yemeğe ekstra su kullanmadım ama sizin domatesleriniz çok sulu değilse yemeği pişirmeye başlamadan tavaya 1 çay bardağı su ilave ederek yemeğinizi pişirebilirsiniz.

Yemeğin bulunduğu tavayı ocağa koyalım ve altını yüksek ısıda açalım yemeğin suyu kaynamaya başlayınca altını kısalım ve domatesler eriyene kadar yavaş yavaş pişmeye bırakalım.

Pişen yemeğımızı ocaktan alarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun



RESİMLİ ANLATIM :

Patlıcan Çığırtma Tarifi in it
Patlıcan Çığırtma Tarifi in it
Patlıcan Çığırtma Tarifi in it
Patlıcan Çığırtma Tarifi in it
Patlıcan Çığırtma Tarifi in it
Patlıcan Çığırtma Tarifi in it
Patlıcan Çığırtma Tarifi in it
Patlıcan Çığırtma Tarifi in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 194 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim