Mumbar Köftesi Tarifi

MALZEMELER:

  • 400 Gr Mumbar
  • 500 Gr Yağlı Kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • 7-8 Diş Sarımsak

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Mumbar dolmasını çoğumuz biliriz. Hatay yöresinde çok yapılır çok meşakatli çok güzel bir yemektir .Ama bu bambaşka bir tat, o dolma, bu köfte Mumbar köftesini yeğenimle birlikte ilk defa denedik. Normal bildiğimiz köftenin lezzetine lezzet katılmış hali diyebilirim 

Mumbar Köftesi Tarifi için kasabımızdan temizlenmiş mumbarımızı alıyoruz , evde sirkeli suda bekletiyoruz güzelce dışını yıkıyoruz sonra içini çevirmek için çok kolay bir yöntem var; çeşmenin ağzına mumbarın kenarı içeri gelecek şekilde takıp suyu açınca ,kendiliğinden ters çevriliyor içinid e çok güzel tuzlu sirkeli suyla yıkadıktan sonra , tekrar su yardımıyla düzeltiyoruz, yani çeviriyoru ,süzgece alıyoruz ve içini hazırlamaya başlıyoruz.

Kıymamızın yağlı olması önemli, yağsız olursa mangalda kuruyo. Yarım kilo kıymamızın içine, damak zevkinize göre tuz ve karabiber kimyon ilave ediyoruz.

Sarımsaklarımızı ezip içine aktarıyoruz ve güzelce yoğuruyoruz. 

Kıyma makinasının ağzına, sosis aparatını takıp  boş mumbarları aparata geçiriyoruz. Makinanın üzerinden kıymayı verip makinamızı çalıştırıyoruz. 

İstediğiniz boyutta kıymayla doldurup kendi etrafında bir tur çeviriyorsunuz, tekrar doldurmaya devam edip , tekrar çeviriyorsunuz (sosis görünümünde oluyor) Mumbar bitene kadar aynı işlemi tekrar ediyoruz.

Baş ve son kısımlarını ateşe dayanıklı gıda ipi ile bağlıyoruz. Sonra kaynar suda yaklaşık 15 dk kadar haşlıyoruz, sonra süzdürüyoruz.

Bu arada mangalı yakmış oluyoruz; mangaldada hafif kızarınca hemen alıp çıtır çıtır soğutmadan yiyoruz.

Mumbar Köftesi hazır.

Biraz uğraştırıcı bir yemek olsada güvenilir bir kasaptan mumbar bulabilecekseniz ,denemeğe değer yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.



RESİMLİ ANLATIM :

Mumbar Köftesi Tarifi in it
Mumbar Köftesi Tarifi in it
Mumbar Köftesi Tarifi in it
Mumbar Köftesi Tarifi in it
Mumbar Köftesi Tarifi in it
Mumbar Köftesi Tarifi in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 224 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim