Kıymasız Patlıcan Musakka

MALZEMELER:

  • 2 Adet Patlıcan
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 4-5 Yemek Kaşığı Domates Sosu
  • 1 Çay Kasığından Az Tuz
  • 1 Çay Kaşığından Az Toz Biber
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • Bol Sıvı Yağ
  • Rendelenmiş Kaşar Peyniri

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Kıymasız Patlıcan Musakka Tarifi için,

Öncelikle herkese iyi akşamlar diliyorum. 

Arkadaşlar sizlere çok pratik bir patlıcan musakka tarifi vermek istiyorum ben bu tarife özellikle hani böyle zamanın dar olduğu ve yemek yetiştiremedim günlerde yapıyorum yanına bir pilav yani bir pirinç pilavı veya bir bulgur pilavı eşliğinde harika bir akşam yemeği. 

Öncelikle patlıcanlarımızı bir güzel yıkayalım kabukları canlı bir şekilde soyalım ortadan ikiye bölelim ve ince ince dilimler halinde patlıcanımızı yaklaşık birer santimetre olacak şekilde doğrayalım. 

Patlıcanlarımızı çok kalın doğramayalım çünkü kızarttığımız saman pişmediğini de çok sert kalabilme durumu oluyor ve bu da yerken ağızda hoş bir tat bırakmıyor o yüzden ince ince dilimleyelim. 

Dilimlenmiş olduğumuz patlıcanlarımızı bol kızgın yağda arkalı önlü kızartalım peçete sermiş olduğumuz tabağın içine alalım. Yağını bir güzel aldıktan sonra domates sosunu hazırlamaya başlayalım. Zaten en başta da belirtmiştim kıymasız patlıcan musakka olduğu için ben bunu domates sosuyla yaptım bunun için de öncelikle 1 baş kuru soğanı ince ince yani küp küp yemeklik bir doğrayalım. 

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ da soğanımızı iyice kavrulduktan sonra üzerine kışlık için hazırlamış olduğumuz ki ben öyle yaptım domates sosundan 4-5 yemek kaşığı kadar ilave edelim domates sosu tarifime bakmak isterseniz o da yine bu sitede mevcuttur. 

Domates sosunu kavrulmuş olan patlıcanlarımızın üzerine ekledikten sonra 3-4 dk. Kadar birlikte kavuralım. 

Kızartmış olduğumuz patlıcanlarımızın üzerine bir güzel üzerine yaydıktan sonra başka bir yerde kaşar peynirimizi rendeleyelim. 

Öncelikle soslanmış olduğumuz patlıcan larımızı 180 °c fırında yaklaşık 15-20 dk. kadar pişirelim. Zaten önceden patlıcan kırmızı kızarttığımız için fırındaki süreyi çok fazla tutma gerekiyor. 

Üzerine rendelenmiş olduğumuz kaşar peynirinden serpelim ve yine aynı derecede yani 180 °C de kaşar peyniri nar gibi kızarana kadar fırınımızda bekletelim. 

İyice kızardıktan sonra fırınımızda alalım ve yanına bir pirinç pilavı ya da bulgur pilavı ilavesi ile ve bir cacık ilavesi ile çok güzel bir akşam yemeği olabilecek hem de kıymasız içerisinde et bulunmayan bir yemek tarifi veriyorum. 

Şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun diliyorum ve hayırlı akşamlar diliyorum.



RESİMLİ ANLATIM :

Kıymasız Patlıcan Musakka in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 260 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim