Fırında Kapya Biber Közlemesi

MALZEMELER:

  • 3 4 Kilo Kadar Kapya Biber
  • Yağlı Kağıt
  • Buzdolabi Poşeti

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Öncelikle kırmızı kapya biberlerimizi bir güzel yıkayalım, kağıt havlu ile kurulayalım. 

Sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine düzenli bir şekilde yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 200 C fırında 45 dk kadar pişirelim. 

Sürekli değil ama arada bir fırını açarak üzerinin kızarıp kızarmadı ına bakabilirsiniz Ben bazen fırının ısısını 220 ye getirip 10 dk daha çok özledim gerçekten çok pratik oluyor en azından ocağınız batmıyor. 

Kapya biber leriniz közlendikten sonra soğuması için bir köşeye alın, iyice soğuduktan sonra kabuklarını bir güzel temizleyin. İçlerindeki çekirdekleri çıkarın hepsi için bu işlemi tamamladıktan sonra buzdolabı poşetlerine 3er 4er yerleştirebilirsiniz. 

Poşetlerin içindeki havayı bir pipet yardımıyla içinize doğru çekin ve daha sonra poşetlerin ağzını bağlayın bu şekilde buzlukta dilediğiniz süre saklayabilirsiniz. Servis edeceğiniz zaman 1 saat önceden çıkarın, bir süzgecin içerisine koyun, iyice suyu aktıktan sonra yanında sarımsaklı yoğurt eşliğinde tüketebilirsiniz 

Arkadaşlar hepinize tavsiye ediyorum Herkese hayırlı günler diliyorum kesinlikle tereddüt etmeden yapabileceğiniz enfes bir tarif



RESİMLİ ANLATIM :

Fırında Kapya Biber Közlemesi in it
Fırında Kapya Biber Közlemesi in it
Fırında Kapya Biber Közlemesi in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 23 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim