Evde Hamburger Köftesi Yapımı

HAMBURGER KÖFTELİK MALZEME:

  • 200 Gr. Nuar Et (Kalın Ayna Ve Tek Çekim Olucak)
  • 400 Gr. Dana Döş (Kalın Ayna Ve Tek Çekim Olucak)
  • 1 Tatlı Kaşığı Hardal
  • Öğütülmüş Karabiber
  • Tuz

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Evde Hamburger Köftesi Yapımı, Evde Hamburger Köftesi Nasıl Yapılır?

Köfte için; kasabınızdan belirttiğim oranlarda dana döş ve nuar alınır. Kalın ayna tek çekim burası önemli kıyma yaptırılır. Nuar yağsız bir ettir, döş yağ oranı iyidir. Birbirlerini güzel bir şekilde destekleyeceklerdir. Nuar yerine arzu ederseniz; kontrfile de kullanabilirsiniz.

Kıymamızın içerisine, öğütülmüş karabiber, tuz ve 1 tatlı kaşığı hardal ilave edilir. Güzelce sakız kıvamına gelene kadar yoğrulur. .

Hamburger ekmeğimizden biraz daha büyük olacak şekilde yuvarlak köfteler oluşturulur. Piştiğinde küçülme payını göz önünde bulundurmalıyız. Orta boy bir kase düzgün şekiller için yardımcı olacaktır. Hazırlanan köftelerimiz üstleri streçle kapatılıp 45 dakika buzdolabında dinlendirilir. İyi hamburger köftesi, doğru uygulama yapılmış etten elde edilir. Yerken etin tadını almak asıl önemli olandır. Baharatlar asla baskın olmamalı, çok karıştırılmamalı ve tarifimde de belirtiğim gibi etin en pure/saf hali kullanılmalıdır. 

Dinlenen köftelerimiz; ilk işlem olarak iyice ısınmış yapışmaz bir tavada mühürlenir. Her bir yüzleyi 1-2 dakika kadar tutulur. Bu işlem köftenin 🍔🍔kurumaması, suyunu içinde saklı tutması için çok çok önemlidir. Pişirme sürecinin hiçbir aşamasında köfteye baskı uygulamayın ve kesmeyin.

Mühürleme işlemi bitikten sonra, arkalı önlü pişirme işlemini tamamlayın. 

Afiyet olsun.❤️🔝🎈



KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 320 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

YORUMLAR:

Derin Lezzetler
Derin Lezzetler 6 yıl önce

elinize emeğinize sağlık nefis

DİĞER YORUMLARI GÖSTER (8)
BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim