Beyaz Susam Kavurma Tarifi

MALZEMELER:

  • 1 Su Bardağı Beyaz Susam

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Merhaba arkadaşlar. Susam kavurmanın tarifini vermek istiyorum bugün sizlere. Yapmasını bilene kolay ama, bilmeyenler için dışardan satın almaya son verdirecek bir tarif. Evet biraz vakit alıyor ama sonuçta evinizde elinizin altında her daim hazır, temiz ve güvenli bir ürün bulunmuş oluyor. Marketlerdeki ürünlere, hazır gıdalara güveni olmayanlara hitap eden bu tarifi defterlerinize eklemeyi unutmayın hemen geçeyim tarife

1 su bardağı beyaz susamı çok geniş bir tavaya alalım ocağın orta boyutta ki gözüne tavayı koyup yüksek ısıda açalım tavaya yağ falan eklemenize gerek yok zaten susam kendi içinde fazlasıyla yağ ihtiva eden bir üründür. 

Susamlar ısınana kadar yüksek ısıda sonrasın da ocağın en kısık halinde sürekli karıştırarak susamları kavuralım ve bu işleme susam renk değiştirip kahverengi bir hâl alana kadar devam edelim. 

Sürekli bir şekilde ve etkili bir biçim de karıştırmak çok çok önemli tavanın her yerindeki susamı karıştırmanız gerekiyor tek bir susam tanesi bile atlanmamalı. Aman aman karıştırma işlemini etkili bir biçimde yapmayı aman ha aman ihmal etmeyin. Özellikle de rengi değişmeye başlamışsa. kavurma işlemi bitince ya tavayı ocaktan alıp tabanını soğuk bir zemine koyalım ya da ocağı kapattıktan sonra da iki dakika karıştırma işlemine devam edelim çünkü tavanın sıcağıyla susamlar kavrulmaya devam edecektir. 

Ocağı kapattık bitti diye düşünmeyin yoksa tavanın sıcaklığı ile susamlar kavrulmaya devam eder ve altta kalan susamlar yanar. Yani sonrasında kötü bir sürpriz ile karşılaşmayın. Susam çok çabuk yanan ve kararan bir üründür. Tava da soğuduktan sonra susamları soğumaya bırakın. 

Susamlar tamamen soğuduktan sonra istediğiniz her tarifte gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.



RESİMLİ ANLATIM :

Beyaz Susam Kavurma Tarifi in it
Beyaz Susam Kavurma Tarifi in it
Beyaz Susam Kavurma Tarifi in it
Beyaz Susam Kavurma Tarifi in it
Beyaz Susam Kavurma Tarifi in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 565 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim