Şişte Kuşbaşı Kebap

MALZEMELER:

  • 1 Kg. Kuşbaşı Et
  • Yeterince Kuyruk Yağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı Kırmızı Biber
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Salça
  • Zeytinyağı

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Selam arkadaşlar herkese merhaba lar 🙌 mangal sezonu açılmış bulunmakta.

Hepimiz artık yaz gelse de pikniklere doyamasak diyoruz. Parklar da bahçeler de kokusu ötelerden gelen nefis bir tat. Hele bi de o kalabalık ailelerimiz le yapılan piknikler yok mu. Bayılıyoruz. 😍 

Herkesin zevkle tükettiği mangallarımızın üzerinden kesinlikle eksik etmediğimiz tariflerden paylaşmak istiyorum. Nefis kuş başı et kebabını kendim nasıl hazırladığımız sizlerde paylaşmak istedim. O halde bana eslik etmeye ne dersiniz ?? hadi o zaman geçelim mi tarifimize. 👇 lezzetli mi lezzetli miss gibi şişte kuş başı kebabımız için öncelikle etlerinizi kasaptan alırken ister kuş başı doğranmış hazır alabilirsiniz. Veya parça et olarak alıp evde kendi istediğiniz büyüklükte de doğrayabilirsiniz. Biz evde kendimiz doğruyoruz.

Daha sonra kuş başı etimize lezzet veren kuyruk yağımızı da ne çok küçük ne de çok büyük olacak şekilde doğrayalım. Tepsimizin içerisine alalım.

Üzerine göz kararı yeterince zeytinyağı gezdirelim (kuyruk yağı da olduğu için az koymanız yeterli olucaktır) daha sonra bir tatlı kaşığı kadar tuz, bir tatlı kaşığı kadar karabiber, bir yemek kaşığı kırmızı biber, ve 1 çay kaşığı kadar salça ilave edelim ve iyice elimizle yoğurarak harmanlayalım.

Daha sonra serin bir oda da veya buzdolabında 1-2 saat kadar kuş başı etimizi streçle üzerini kapatarak marine edelim.

Daha sonra kebaplık şişlerimize iki veya üç kuşbaşı et ve bir kuyruk yağı olacak şekilde saplayalım. Etlerimiz bitene kadar bu islemi yapmaya devam edelim.

Daha sonra mangalı yakma isini pişirmeye baslamadan evvel eslerimize devrediyoruz. 😜 artık devamı onlara ait güzelce mangalı yakınca köz oluştugunda kuş başı etlerimizi artık mangal üzerinde yerleştirelim.

Ara ara çevirip yelpaze ile ateş almasını engelleyelim. Ateşin etlerimizin içerisine gecmesini sağlayalım.

Pişmeye başlayan etimizin kokusu baş döndürmeye başlayacak yemek için sabırsızlanıcaksınız.

Lokantalarda yenilen kebaplardansa kendi yaptığız kebabı kimseler değişmeyecektir👌 miss gibi şişte kuş başı kebabımız yenmeye hazır.

Not: biz antepliler taş ocak fırınlara kebap için özellikle açma ekmek yaptırıyoruz. Açma ekmek ile kebaba doyum olmuyor.

Deneyecek olan arkadaşlarımıza şimdiden kolay gelsin bakalım.

Afiyetler olsun. Sevgilerimle 😉



RESİMLİ ANLATIM :

Şişte Kuşbaşı Kebap in it
Şişte Kuşbaşı Kebap in it
Şişte Kuşbaşı Kebap in it
Şişte Kuşbaşı Kebap in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 294 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim