Pastane Usulü Profiterol Tarifi, Profiterol Nasıl Yapılır

PROFİTEROL HAMURU İÇİN MALZEMELER:

  • 125 Gr Margarin
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı Un
  • 3 Büyük Boy Yumurta

PROFİTEROL İÇ DOLGU KREMASI İÇİN MALZEMELER:

  • 4 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 4 Tepeleme Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 Vanilya
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Yarım Paket Krem Şanti

PROFİTEROL ÇİKOLATALI SOSU İÇİN MALZEMELER:

  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1 Paket Çikolatalı Sos
  • 40 Gr Çikolata
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Çimdik Tuz

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Ev Yapımı Profiterol Tarifi, Pastane Usulü Profiterol Nasıl Yapılır, Prfiterol Malzemeleri Nelerdir, Profiterol Hamuru, Kreması, Çikolata Sosu Nasıl Yapılır, Nasıl Pişirirlir gibi tüm soruların cevabını bulabileceğiniz tarifimize hoş geldiniz.

Fransız mutfağından geldiği bilinen profiterol, yapımı zahmetli gibi görünsede, ağzınıza ilk lokmayı attığınızda bu zahmete değdiğini hissettirecek nefis bir tatlı. Pataşu ya da şu hamuru olarak da bilinen hamurunun içindeki kreması ve üzerindeki çikolata sosu ile sizin, ailenizin ve sunduğunuz misafirleri kendinize hayran bırakacak

Merhaba, bugün sizlerle kendi yorumumla profiterol tarifini paylaşmak istiyorum. 

Öncelikle profiterolümüzün iç dolgu  kremasını hazırlayalım. Bunun için sütü derin bir tencereye boşaltalım. unu, nişastayı, şekeri, bir yumurta sarısını ve limon rendesini bir tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak orta ateşte pişirelim. Koyulaşmaya başlayınca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım. Soğumuş profiterol kremasına oda sıcaklığında bir yemek kaşığı tereyağı, vanilya ve krem şantiyi ekleyerek güçlü bir mikser yardımıyla iyice çırpalım. İç dolgu kremamız hazır, buzdolabında krema kabuk tutmasın diye üzerini streç filmle sarıp bekletelim.

Profitelomuzun çikolatalı sosunu yapmak için; iki su bardağı ılık sütün icersine bir paket çikolatalı sosu ekleyip karıştırarak pişirelim. Kıvam alınca icerisine çikolatayı, tereyağını ve bir cimdik tuzu ekleyip iyice karıştıralım. Pürüzsüz bir kıvam alınca soğumaya bırakalım. 

Profiterolün hamuru için. margarıni derin bir tencerede eritelim. Bir su bardağı suyu ekleyip bir taşım kaynatalım. Unu hızlıca karıştırarak ekleyelim. Katılaşınca ocağı hemen kapatalım. Ilıyan hamurumuza yumurtaları teker teker iyice çırparak ilave edelim. Yumuşak yapışkan bir hamur elde edelim. 

Hafifçe sıvıyağa batırdığınız kaşık yardımıyla yağlı kağıt açtığımız fırın tepsisine hamurları küçük küçük yerlestirelim. Önceden ısıtılmış fırında 180  C alt üst konumunda yaklaşık 40 dk hamurlar kabarıp pembeleşinceye kadar pişirelim. Pişerken fırın hiç açılmamalı. Piştikten sonrada fırında biraz bekletelim. 

Soğuyan her bir hamurun içine hafif aralayarak ister kaşıkla ister krema torbasıyla iç dolgu kremamızı dolduralım. Servis tabağına yerleştirerek üzerine çikolatalı sosumuzu dökelim. Antep fıstığı, hindistan cevizi veya çikolata parçacıklarıyla süsleyip servis yapalım. Sevgi dolu neşeli günlerinizde afiyetle yemeniz temennisiyle

Ev Yapımı Pastane Usulü Profiterol Tarifi İçin Püf Noktaları ve Öneriler:

Profiterol yapımındaki en önemli püf noktası, hamuru yaparken yumurtaları eklediğimiz zaman. Yumurta hamurun kabaramasını sağladığı için, ilk hazırladığınız kısmı soğuduktan sonra yumurtaları tek tek eklemeli ve her seferinde çok iyi çırpmalısınız. Ancak bu şekilde istediğiniz gibi bir profiterol hamuru elde edebilirsiniz. Yumurtalarınızın boyutu da önemli, ölçüdeki gibi büyük boy yumurta ya da sayısını arrtırdığınız küçük boy yumurtaları kullanabilirsiniz. Hamur kıvamı ele yapışan, yapışkan bir kıvamda olmalı.

Profiterol hamurunuzu pişirmeden önce yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize dizerken, kabracaklarını düşünerek aralıklarını iyi ayarlayın, yani dip dibe dökmeyin.Yoksa birbirlerine girecekler ve istediğiniz sonucu alamayacaksınız.

Püşme aşamasında fırınınız kapağını asla açmayın, fırın kapağı açılırsa sıcaklık düşeceğinden hamurunuz kabarmayacak, siz de istediğiniz sonucu alamayacaksınız.

Pişen hamurlarınızı biraz dinlendirip soğuttuktan sonra yine soğuyan profiterol kremanız ile dolduralım. Kremanızın kıvamı çok cıvık olmamalı

Dilerseniz profiterol kreması ve çikolata sosunu 1 gün önceden de  hazılayıp ağzı kapalı olarak dolapta bekletebilirisiniz. Ancak  hamuru ne yazık ki beklemez.

Servis aşamasında dilerseniz minik meyve parçacıkları ile sunum yapabilir, dövülmüş ceviz, fındıki antep fıstığı ya da hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. 



RESİMLİ ANLATIM :

Pastane Usulü Profiterol Tarifi, Profiterol Nasıl Yapılır in it
Pastane Usulü Profiterol Tarifi, Profiterol Nasıl Yapılır in it
Pastane Usulü Profiterol Tarifi, Profiterol Nasıl Yapılır in it
Pastane Usulü Profiterol Tarifi, Profiterol Nasıl Yapılır in it
Pastane Usulü Profiterol Tarifi, Profiterol Nasıl Yapılır in it
Pastane Usulü Profiterol Tarifi, Profiterol Nasıl Yapılır in it
Pastane Usulü Profiterol Tarifi, Profiterol Nasıl Yapılır in it
Pastane Usulü Profiterol Tarifi, Profiterol Nasıl Yapılır in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 380 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

YORUMLAR:

Sefa Tanju Urkmez
Sefa Tanju Urkmez 3 ay önce

Çok güzel görünüyor

mutfakappetit
mutfakappetit 3 ay önce

Çok teşekkür ederim, lezzeti de bir başka güzel

DİĞER YORUMLARI GÖSTER (1)
BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim