Pamuk Pankek Tarifi

Pamuk Pankek Tarifi in it
(2 oy, puan: 5.00)
198
3
1
5
25 dk.
4-6

PAMUK PANKEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER:

  • 1 Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1/2 Çay Bardağı -ya Da 1 Kahve Fincanı- Ayçiçek Yağı
  • 3 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Şekerli Vanilin
  • 1 Paket Kabartma Tozu

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Pamuk Pankek Tarifi, Pamuk Pankek Nasıl Yapılır?

Yumurta, şeker, süt ve yağı tek renk olana kadar çırpın. Unu eleyin tortu kalmayana kadar karıştırın. Vanilin ve kabartma tozunu da eleyerek tüm hamura karıştığına emin olacak kadar hafif karıştırın. 

Tavanızı ocağa alın ve altını açın (ben en büyük bölmede orta ateşin bir tık altında pişiriyorum). Isınan tavanıza küçük bir kepçe veya büyük bir kaşık yardımı ile hamuru dökerek - yaymanıza gerek yok- pişirmeye başlayın. Ben orta büyüklükte bir tavaya 3 parça dökerek, 30-40 saniye sonra diğer yüzünü aktarıyorum. 1 - 1,5 dakikada 3 pankek de pişmiş oluyor. 

Pankekin püf noktası pişirilme sıcaklığıdır. Üstündeki hamur pişmeye başlamadan altının pişmiş olması gerekiyor. Yani pankeki ters yüz yaparken, pankekin üstününün tavaya yapışacak kadar akışkan olması gerekiyor.

Servis Önerisi : Sıcak pankeklerinizin arasına sürülebilir çikolata ve meyve ekleyerek tadını efsaneleştirebilirsiniiiz. Bir tık ileri de giderek çikolatalı meyveli pankekinizin üstüne aynı şekilde 2-3 daha pankek ekleyerek çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz.

Dipnot : Benim kullandığım tava granit olduğundan ben tavaya ekstra yağ sürmüyorum ama siz tavanızın yapıştıracağını düşünüyorsanız ya da yapıştırırsa fırça veya peçete ile hafif yağlayabilirsiniz. Afiyet olsuuuun♥



RESİMLİ ANLATIM :

Pamuk Pankek Tarifi in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 236 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim