Milföylü Yufkalı Tepsi Böreği

MALZEMELER:

  • 2 Adet Yufka
  • 6 Adet Milföy Hamuru
  • 1 Çay Bardağı Soda
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Yumurta
  • İçi İçin İstediğiniz Börek İçi

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Milföy tereyağ ile kat kat açılıp yağlanan bu işlemin birkaç kez tekrarı ile oluşan bir hamurdur. 

Yapımı zaman alıcı ve uğraştırıcı olduğu için hazır paketlerde satılır. Böylece kısa zamanda lezzetli börekler, tatlılar hazırlayabilirsiniz. 

Buzdolabında soğukta muhafaza edilir. Çıkarınca fazla bekletmeden kullanmak gerekir. Yağlı bir hamur olduğu için özelliği bozulur. 

Yufka ile birlikte kullandığımız bu börek tarifinde yumuşaklık bir su böreği havası veriyor. Yufkanız fazla milföy hamurunuz az ise tersini yapıp ortasında da kullanabilirsiniz. Lezzet değişmiyor. Benim yufkam az olduğu için yufkayı ortasında kullandım ve katı dolgun olsun diye parçaladım. 

Böreğin alt üst katları milföy den olacak.

Milföyleri biraz elle genişleterek yada hafif un serpip merdane ile biraz açın. Pişirme kağıdı yada streç arasına da koyup hiç un kullanmadan açabilirsiniz. Üç adeti ile tepsinin altını kaplayın. 

Soda, süt, sıvıyağ ,yumurta karışımı ile sos yapın. Önce yumurtayı kırıp çırpın. Ardından diğer sıvı malzemeleri ekleyip hepsini çırpıp homojen bir karışım yapın. Milföylerin üzerine gezdirin. 

Yufkanın birini eliniz ile parçalayıp eşit şekilde yayın sostan gezdirin börek içini yayın. Ben peynir maydanoz kullandım. Diğer yufkayı da parçalayıp için üzerini kapatın. Tekrar sos gezdirin. 

Diğer üç milföyü de genişletip üzerini kapatın. Böreğinizi dilimleyin, kalan sosu üzerine gezdirin, 

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. 

Çay saatlerine, sabah kahvaltısına, misafire kısa sürede hazırlayabileceğiniz pratik Milföylü Yufkalı Tepsi Böreği hazır. 

 Afiyet olsun.



KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 430 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim