Kolay Kremalı Cevizli Toplar

KEK HARÇI İÇİN:

  • 1,5 Çay Bardağı Şeker
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ (Ben Ayçiçek Yağı Kullandım)
  • 2 Çay Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 Küçük Paket-25 Gr. Kakao (2-3 Yemek Kaşığı)
  • Çekilmiş Ceviz Ya Da Fındık Veya Bu İkisinin Karışımı (Miktarı İsteğe Bağlı)

GANAJ (SOS) İÇİN:

  • 1 Paket (200 Ml.) Krema
  • 50 Gr. Bitter Çikolata
  • 60 Ya Da 80 Gr. Sütlü Çikolata (1 Paket)

SÜSLEMEK İÇİN:

  • 1/2 Paket (40 Gr) Sütlü Ya Da Beyaz Çikolata.

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Merhaba yerine selamûn aleyküm diyerek başlamak istiyorum :) 

Bu tarifin her aşaması cidden çok kolay. En azından ben artık her misafirime mutlaka bu tarifi yapacağımı düşünüyorum. Çünkü malzemelerine göre cidden çok kaliteli bir sonuç çıkıyor. Dışarıdan sipariş verilen truff ya da çikolataları aratmıyor.  

Bir tek kekini yaptıktan sonra gerisi birden oluveriyor. Ana malzemeleri aldıktan sonra pratik ve güzel bir şaheser ortaya çıkarabilirsiniz kolayca.  

Benim vazgeçilmez tarifim oldu diyebilirim.  

Krema,kalıp çikolata ve ceviz malzemeleri dışında geri kalan tüm malzemeler evde olabilecek malzemeler diye düşünüyorum. Bu yüzden tarif için sadece ekstra olarak; krema,çikolata ve ceviz alırken toplasanız (uygun fiyatlı olanlar için diyorum bunu) 20 tl gibi bi masrafınız oluyor, (yumurta, un, şeker, kakao, yağ gibi ana malzemeleriniz halihazırda evde bulunursa diye yukarıyı bunlardan ayrı hesapladım) ki bence böyle güzel bir tatlı için yine cüzi bir miktar. Üstelik 10 kişılık misafire rahat yetiyor.

Şimdi geçelim bu enfes tarifin yapılışına: 

Öncelikle kek malzemelerini yanınıza hazır edin.  

İlk başta yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın. Daha sonra diğer sıvı malzemeleri (yağ,süt,kakao) bu karışıma katın ve çok az daha çırpın. Sonra un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edip karışımı eşit bir şekilde karışana dek çırpın çok fazla da karıştırmayın.  

Yağlanmış bir borcam ya da tepsiye karışımı dökün ve önceden ısıtılmış fırında 170-180 derecede keki pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın.  

Bir tarafta derin ufak bi tencerede bi paket kremayı ısıtın kaynama noktasına gelince içine çikolataları atın ve karıştırarak eritin.  

Kek ve ganaj (sos) iyice soğuduktan sonra (burası önemli; kek de içine dökeceğimiz sos da iyice soğumalı) keki iyice elinizde ufalayıp içine krema ganajı katın ve hamur yoğurur gibi karıştırın. Çok ta cıvık olmamasına özen gösterin. fazla sıkıştırmayın ki çiğ hamur gibi kalmasın Sonra içine cevizi de katıp karıştırın.  

En sonunda bu karışımı elinizle yuvarlayarak, küçük ceviz büyüklüğünde toplar haline getirip yağlı kağıt  serilmiş ya da başka bir kaba dizin.  

Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata ile ya da isteğe bağlı hisndistan cevizi, çekilmiş fındık ceviz vs. İle de süsleyip servis edebilirsiz.

Servis etmeden önce en az 3 saat ve en ideali 1 gece dolapta dinlendirin. Soğuk şekilde yani biraz donunca daha güzel oluyor. Dondurucuya bile kaldırıp sonra misafir gelmeden çıkartıp donukluğu biraz  çözülünce servis edebilirsiniz. Bu son dediğimi denemedim ama hiç bir sorun olacağını sanmam.

Bu tarif günlerce hatta iki hafta dolapta bayatlamadan durur siz de girip çıkıp yiyebilirsiniz. Kesinlikle deneyin derim.  

Afiyet olsun :) 



RESİMLİ ANLATIM :

Kolay Kremalı Cevizli Toplar in it
Kolay Kremalı Cevizli Toplar in it
Kolay Kremalı Cevizli Toplar in it
Kolay Kremalı Cevizli Toplar in it
Kolay Kremalı Cevizli Toplar in it
Kolay Kremalı Cevizli Toplar in it
Kolay Kremalı Cevizli Toplar in it
Kolay Kremalı Cevizli Toplar in it
Kolay Kremalı Cevizli Toplar in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 317 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim