Hamur Mayalama Püf Noktaları

MALZEMELER:

  • Herhangi Bir Hamurişi Tarifiniz.

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Malzemelere bir malzeme yazmadım çünkü niyetim poğaça veya açma tarifi vermek değil. Güzel bir hamur mayalama yöntemi vermektir.

Genelde hamurlarımızı ya su ile yada süt ile mayalarız. Ben süt ile mayalanan hamurun daha güzel ve lezzetli olduğuna inanırım.

➡ İlk püf noktamız hamurumuzu ne ile mayalayacaksak yani su veya sütümüzün ılık hatta parmağımızı hafif ısıtan bir sıcaklıkta olması lazım. Ama bu oran çok önemli çünkü çok sıcak olan su veya süt mayayı öldürür. Bu nedenle kesinlikle çok sıcak olmamalı.

➡ İkinci püf noktamız ise tuz ve şeker ile ilgili. Mayamızı eritirken şeker kullanacaksak şekerimizide mayayla birlikte katıp eritmelisiniz ancak tuzu katmamalısınız. Çünkü tuzda mayayı söndürüyor.

➡ Sıvı olan hamur malzemelerimizi (yoğurt, sıvı yağ gibi) önce katın, unumuzu en son katın.

➡ Şimdi geldik en önemli püf noktaya! güzelce yoğurduğumuz hamurumuzu mayalatmaya. Mayalamanın güzel bir şekilde olması için sıcak ortama ihtiyaç vardır. Hamur en güzel sıcak ortamda mayalanır. Ben her tarifimde verdiğim püf noktayı söyleyeceğim. Fırınınızı en yüksek derecede yaklaşık 3-4 dk. kadar, boş bir şekilde ısıtın. 3-4 dakikanın sonunda fırını kapatın ve hamurumuzun ağzına bir bez örterek fırına koyun. Fırını kapatmayı sakın unutmayın fırın sadece ısınmış olması lazım. 1 saate yakın bu şekilde bekletin fırında. 1 saatin sonunda resimde ki gibi oluyor hamurumuz ☺☺☺

➡ 1 saatin sonunda hamurumuzu fırından çıkarın ve asla yoğurmayın. Parçaları koparıp koparıp alın ve istediğiniz iç harç veya şekli vererek tepsiye dizin.

➡ Tepsiye dizilen hamur işimizi bu yumurta sarısını sürmeden bu şekilde 15-20 dk. kadar yine fırın sıcağına koyun ve şekıllenmiş bir şekilde şişeceklerini göreceksiniz. Bu ikincı yöntemde hamurumuz iyice mayalanıyor.

➡15-20 dakikanın sonuna yumurta sarılarını sürün fakat fırçayı bastırmamaya özen gösteriniz ki hamur ezilmesin. Ben bütün hamurlarımı bu şekilde mayalarım. Sizlerede tavsiye ederim ☺☺☺

Instagram sayfama davetlisiniz. Profildeki instagram linkine tıklayabilir yada instagram arama butonuna tugba_dereli_degisik_lezzetler yazip profilimi bulabilirsiniz 🌷🌹☺




RESİMLİ ANLATIM :

Hamur Mayalama Püf Noktaları in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 200 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

YORUMLAR:

Neval Dikbas
Neval Dikbas 6 yıl önce

bende hamur maya larken mayaladigim kabi posetin icine koyuyorum ve hemen kabariyor bazen maya diye yaziyo olmayinca kuru maya kullaniyorum onun sakincasi varmi acaba sevgiler

Tuğba Dereli Değişik Lezzetler
Tuğba Dereli Değişik Lezzetler 6 yıl önce

hyr neval hnm. kuru mayada yas mayada ayni işlevi görüyor.

DİĞER YORUMLARI GÖSTER (1)
BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim