Fırında Sıcak Helva Tarifi

MALZEMELER:

  • 200 Gr Tahin Helvası
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • Limon Kabuğu Rendesi

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Helva kültürü Osmanlı'dan günümüze kadar gelmiş en güzel geleneklerimizden. O devirde helvahanelerde üretilen helvalar sarayda ikram edilirmiş. Sohbetli helva geceleri yapılırmış. Helvanın, birlik beraberlik, dertleşecek sorunları çözmede etkili olduğuna inanılırmış. 

Helva sadece bir tatlı değil, sağlık kaynağı. Içinde bulunan çöven sayesinde bulaşıcı hastalıklardan korur. B vitamini kaynağıdır. Mide ve sindirim sistemini düzenler. Sedef, egzamaya iyi gelir. Susamı ile bağışıklık sistemini güçlendirir. 

Günümüzde de dini günlerde ve ikramlık olarak sunulmaya devam ediyor. Yapımı kolay, malzemesi az ve hemen hemen evlerde rahat bulunduğu için de tercih sebebi. 

Karadenizlilerin dediği gibi "balıktan sonra helva yiyeceksin ki balık öldüğünü anlasın". Neden balıktan sonra helva yenir hiç düşündünüz mü? Çünkü balık sindirimi bozar, şişkinlik yapar. Hemen ardından yenen helva bu etkileri ortadan kaldırır. Kolesterolü çıkarmaz. Genellikle balık yedikten sonra :sevilen bir çeşidi de sıcak helva.. 

Sıcak helva tahin helvasının fırında eritilmesi ile elde ediliyor. Helvayı küp küp doğrayıp süt ile iyice eziyoruz. 1 yemek kaşığı limon suyu ve rendesi ekleyip,  fırın kabına koyuyoruz. Üzerine tereyağ  parçacıkları gezdiriyoruz. Fırına koyup 10 dakika turbo ayarında pişirip daha sonra üstten kızartıyoruz. Fırın kabının kenarları helvayı 2 parmak geçsin, pişerken taşabilir. 

Dilerseniz yağsız kavrulmuş fıstık yada ceviz ile de süsleyerek servis yapıyoruz. 

Fırında Sıcak Helva hazır.

Afiyet olsun.. 



RESİMLİ ANLATIM :

Fırında Sıcak Helva Tarifi in it
Fırında Sıcak Helva Tarifi in it
Fırında Sıcak Helva Tarifi in it
Fırında Sıcak Helva Tarifi in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 565 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim