Fırında Ballı Cevizli Kabak

MALZEMELER:

  • 4-5 Parça Büyük Dilim Kabak
  • 1 Kase Bal
  • Ceviz, Kuru Üzüm, Kuru Erik Vs.

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Hoş geldin Nisan. Kabak mevsimini uğurlarken geçen gün tatlısını, böreğini ve fırında olmak üzere her çeşidini yaptım. Çocukluğumdan kalma bir lezzet fırında kabak.

Fırında Ballı Cevizli Kabak tatlısı tarifine başlarken öncelikle kabak, kabukları ile pişeceği için güzelce yıkanır, istenilen büyüklükte parçalara bölünür.

Her parçanın üzerine bıçakla kare kare çizikler yapılır. ( Kolay pişmesini sağlamak için hafifçe çizilir sonuna kadar kesilmez.) Yağlı kağıt serilmiş (tepsinin temizliği için önemli çünkü suyu akıyor) fırın tepsisine dizilir. 200°-220° fırında 1.5 saat civarında pişirilir. Pişirme süresi kabağınızın cinsine göre değişiklik gösterebilir, ara sıra bıçak ucu ile kontrol edebilirsiniz. 

Pişmiş olan kabağın üzerine iri kıyılmış ceviz, kurutulmuş çeşitli meyveler ve bal dökerek servis edebilirsiniz. 

Fırında Ballı Cevizli Kabak tatlısı hazır.

Afiyet olsun.

NOT: Benim kabağım ince kabuklu çabuk pişen bir kabaktı. Dolayısıyla üzerini kapatmadan pişirdim. Kabağınızın zor pişeceğini düşünüyorsaniz her parçayı tek tek veya tepsinin üzerini komple yağlı kağıt veya alüminyum folyo ile kapatabilirsiniz, Daha kısa sürede pişmesini sağlayacaktır. 

Piştikten sonra üzerini açıp yaklaşık on dakika da o şekilde pişirmeye devam ederseniz üzeri hafif lezzetli bir kabuk tutacaktır. 😊

Tencerede kabak tatlısını ise kabakları bir gece önceden doğrayıp üzerine şeker döküp bekletiyorum. Ertesi gün çıkan kendi suyu ile birlikte hiç su ilave etmeden orta ateşte pişirip en son bir süre de fırında pişirdikten sonra tahin, ceviz, veya kaymakla servis ediyorum.



RESİMLİ ANLATIM :

Fırında Ballı Cevizli Kabak in it
Fırında Ballı Cevizli Kabak in it
Fırında Ballı Cevizli Kabak in it
Fırında Ballı Cevizli Kabak in it
Fırında Ballı Cevizli Kabak in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 278 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim