Yumuşacık Sade Kek

SADE KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER:

  • 3 Yumurta
  • 1.5 Su Bardağı Şeker
  • 3/4 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1/2 Su Bardağı Nişasta
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Çorba Kaşığı Kakao

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Sade Kek Tarifi, Sade Kek Nasıl Yapılır?

Kek yapmak her ne kadar yapımı en kolay olan yiyeceklerden görünse de her zaman istediğimiz sonucu yakalayamayabiliyoruz ne yazık ki. Altı üstü yumurta ve şekeri karıştırıp içine evdeki diğer malzemeler konulup un eklenecek ve pişecek bu kadar 😄 nedir bu kadar zor olan değil mi? yıllar içinde tecrübe ile öğrendim ki çok özen keki bozuyor 😄 Fakat şimdiye kadar nişasta ile yaptığım tüm kekler gayet başarılı oldu 👍 Tabi benim en sevdiğim sadece buğday nişastası ile yapılan özel tenceresinde pişirilen kek fakat elektrikli tencerem olmadığından dolayı maalesef fırında onu yapmak biraz zor, çünkü nişasta undan daha hafif bir malzeme olduğundan sanırım kalıptan taşıyor. Bende bu nedenle un ve nişastayı karıştırarak yapıyorum o tarzda keklerimi. Çoğu zaman da yapacağım sade veya vanilyalı keklerde de bir miktar nişasta kullanırım ve kekin çok daha güzel olduğunu düşünüyorum. Bu yaptığım kek de öyle ve tadı muhteşem.  

Neyse geçelim tarife..

Çırpma kabına önce oda sıcaklığındaki yumurtalar kırılır, şeker eklenir ve mikser ile önce düşük devirde birkaç dk., daha sonra yüksek devirde en az 10 dk. çırpılır. Rengi açık krem renginde hafif köpük görünümlü kabarmış bir karışım olana kadar çırpma işlemi devam etmeli.  

Süt ve sıvı yağ eklenir, karıştırılır.  

Bir kabın içine iki su bardağı un elenir.

Kek karışımına önce nişasta eklenir ve spatula ile karıştırılır. Daha sonra elenmiş olan un kabartma tozu ile birlikte mümkünse tekrardan eleyerek yavaş yavaş hamura ilave edilir ve hamuru söndürmeden yavaşça karıştırılır.

Not: un miktarı kullandığınız yumurtanın büyüklüğüne göre, sıvı yağ ve süt miktarına göre değişiklik gösterebilir bu yüzden kontrollü eklemekte fayda var.

Kek karışımından birkaç kaşık ayırarak kakao ile karıştırılır.

Tereyağı veya margarin ile yağlanmış ve hafifçe unlanmış kek kalıbına kekin yarısı dökülür. Üzerine kakaolu karışım dökülür ve en üste tekrar kalan sade karışımı da döküldükten sonra önceden ısıtılmış 160°-170° fırında yaklaşık 40-45 dk. kürdan temiz çıkana kadar pişirilir.

Not: her fırının pişirme süresi farklıdır. Fırınınızı en iyi bilen sizsizin her zamanki kek pişirdiğiniz ayarda pişirebilirsiniz.

Not: keki sade yapabileceğiniz gibi kakaolu kısmı daha fazla da yapabilirsiniz. Bu durumda un miktarını azaltmak gerekecektir, kullanacağınız kakao oranında unu azaltabilirsiniz.

afiyet olsun!.


RESİMLİ ANLATIM :

Yumuşacık Sade Kek in it
Yumuşacık Sade Kek in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 330 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim