Yoğurtlu Turp Salatası

MALZEMELER:

  • 1 Tane Orta Boy Turp
  • 1 Su Bardağı Yoğurt Veya Süzme Yoğurt
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 1 İnce Dal Yeşil Sarımsak
  • Süslemek İçin Kuru Nane

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Merhaba arkadaşlar, turp genel olarak çok faydalı bir besindir. Bu şekil denediniz mi bilmiyorum ama gerçekten çok lezzetli. Kırmızı turp olsun siyah turp olsun faydaları saymakla bitmez. Genelde limon sıkılıp dilimler halinde tüketiyoruz veya rendelenmiş olarak. Zeytin yağı ve limonla salata halinde tüketiyoruz ama ben en çok yoğurtlu halini sevdim. Yoğurt turpun o acımsı buruk tadını bastırdığı için gerçekten kaşık kaşık tüketebiliyorsunuz. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim :)

Yoğurtlu Turp Salatası tarifi için ilk olarak orta boy turpu alalım, kabuğunu soyalım, güzelce yıkayalım. 

Rendeyi alıp kalın tarafında güzelce rendeleyelim. İsteyen ince tarafıyla da rendeleyebilir. Ardından rendelenen turpun üzerine seçip yıkadığımız maydanozu ince ince kıyalım, turpun üzerine ekleyelim. 

Aynı şekil sarımsağı soyalım, yıkayalım, küçük küçük doğrayalım. Maydanozun yanına alalım. Tuzunu da atıp yoğurdunu ekleyelim, güzelce karıştıralım. 

Servis tabağına alalım kuru nane ile süsleyip servis edelim. 

Yoğurtlu Turp Salatası hazır.

Turp salatamızın püf noktaları : Turp salatası yaparken ben beyaz turp kullandım. Evde o şekilde vardı, ama beyaz, kırmızı, pembe veya siyah turp farketmez. Her türlü turp ile yapılabilir. Yoğurtlu salatalarda süzme yoğurt tercih ediyorum. Normal yoğurtlar genelde daha sıvı kıvamlı oluyor. Ancak sizin yoğurdunuz koyu ise normal yoğurtla da yapılabilir. Süzme yoğurdun kıvamını açmak için içine biraz normal yoğurt veya çok az su eklemeyi tercih ediyorum. Dilerseniz normal yoğurdun suyunu süzdürüp kullanabilirsiniz. Sarımsak sevenler 1 diş dövülmüş sarımsak kullanabilirler.

Afiyet olsun 



RESİMLİ ANLATIM :

Yoğurtlu Turp Salatası in it
Yoğurtlu Turp Salatası in it
Yoğurtlu Turp Salatası in it
Yoğurtlu Turp Salatası in it
Yoğurtlu Turp Salatası in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 85 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim