Yoğunlaştırılmış Süt

MALZEMELER:

  • 5 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Adet Vanilya Çubuğu (Bölünmüş Ve Çekirdekleri Sıyrılmış)
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağ

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Hazırlanışını yazmadan önce belirtmek istiyorum ki bu tarif yapacağınız kek, browni ya da bisküvili tatlılarınız için daha ideal daha sağlıklı ve daha lezzetli bir tat vermesini sağlayacak. Dilerseniz sabah kahvaltılarınız da reçel olarak değişik kahve lezzetlerinde yada ev yapımı dondurmalarınızda (buzlu bir dondurma yerine daha kaymak gibi bir dondurma için) kullanabilirsiniz :) Biraz zahmetli ama...

ÖNEMLİ NOT: tencerenin içince mutlaka tahta kaşık bulundurun çünkü uzun süre dokunmadan pişirdiğiniz homojen kıvamlar ilk dokunmada patlamalara sebep olabilir.

Yoğunlaştırılmış Süt tarifi için önce 5 su bardağı sütü büyük boy tencereye koyup ocağa alın. Süt kısık ateşte pişerken içerisine vanilya taneciklerini ekleyip karıştırın. 

Daha sonra şekeri ilave edip tahta kaşığınızla karıştırarak şekerin erimesine yardım edin. Şekerli süt kaynamaya başlayınca kıvam almasına yardımcı olacak şekilde karıştırın ve ocağın altını kısın. Yaklaşık 1 saat boyunca bu şekilde karıştırın. 

Süt miktarının yarı yarıya azaldığını ve renginin koyulaştığını göreceksiniz. Rengi koyulaştıktan sonra 5-6 dakika dibi tutmadan karıştırmaya devam edin ve ocaktan alın. 

İçerisine tereyağını ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştırın.

Yoğunlaştırılmış sütünüz hazır. 

Lütfen hava almayan bir kapta muhafaza edin :)

Afiyet olsun...



KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 318 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

YORUMLAR:

Deniz
Deniz 6 yıl önce

elinize emeğinize sağlık nefis

DİLA ♧
DİLA ♧ 6 yıl önce

teşekkür ederimm 🌹🌹

DİĞER YORUMLARI GÖSTER (9)
BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim