Yaş Pasta (Favoriniz Olacak)

MALZEMELER:

  • 2 Paket Sade Nimet Marka Hazır Pasta Tabanı
  • 2 Paket Süt
  • 1 Paket Çikolata Sosu
  • 1 Çay Bardağı Dolusu Damla Çikolata
  • 3 Paket Sütlü Çikolata
  • 2 Paket Pasta Kreması Sade(Ben Bim Den Kullandım)
  • 2 Paket Krem Şanti
  • Şeker Hamuru

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Öncelikle bunu yazmasam olmazdı. Hepimiz yaş pasta deneyip yapmışızdır, hem de defalarca... Ben eşimin doğum günü için yaptım görüntüsüne herkes bayıldı. Açıkçası bende çok beğendim. Ama tadını her zamanki gibi ev pastası şeklinde diye düşünüyordum. Ama herkes tadına baktığında çok güzel hazır mı dediklerinde bende çok şaşırdım ve tadına baktığımda gerçekten çok güzeldi. Normalde çok yaş pasta yapıyorum ama burada gerçekten tam anlamıyla güzel olmayan bir şey paylaşmıyorum. Çok güzel deneyin pişman olan olursa buradayım, yazarsınız. Yani diyeceğim o ki hem misafirlerim tarafından beğenildi ve çok mutlu oldum, hemde paylaşmak istedim. Birde sipariş aldım inşallah gören herkes dener.

NOT (lütfen hazır keki A101 den alın krem şantileri de bimden alın) çünkü bunlar ufak tefek ayrıntılar ama bir pastayı lezzetli yapanda bunlar zaten) Şimdi geçelim yapım aşamasına 👇

Favoriniz Olacak Yaş Pasta tarifi için önce krem şantilerin hepsini bir arada çırpıp 10 dakika buzlukta bekletelim.

Aynı şekilde çikolata sosunu da paketin üstündeki gibi yapalım, ocaktan indirir indirmez 1 paket çikolata atalım içine eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakalım.

Keklerimizi servis tabağımıza alıp ilk tabanımızı bir çay bardağı soğuk süt ile ıslatalım.

Önceden hazırladığımız 4 paket krem şanti ve pasta kremasını karışımımızı ilk katımıza sürelim. Çok bol sürmeyin yeteri kadar olsun.

Damla çikolata serpiştirin sonra ikinci kata geçelim, yine 1 çay bardağı süt ile ıslatalım ve krem şantimizi sürelim.

Bu böyle 4 kat olunca en son kalan krem şantiyi bolca pastamızın üstüne etrafını düzgün bir şekilde pastacı bıçağı ile düzleyelim.

Pastamızın soğuyan çikolata sosunun hepsini dökelim üstüne bolca olacağı için bir bıçakla yada spatulayla düzeltmek zorunda kalamayacağız çünkü bolca olduğu için her yeri kapanacaktır zaten.

Servis tabağına akanları bir bez yardımı ile temizleyelim. Şimdi pastamızı  bir kenara alıp süsleme işine başlayalım.

Benmari usulü 2 paket çikolatayı eritelim. Ocaktan indirip soğuk bir mermerin üstüne dökelim ben mutfak tezgahıma döktüm.

1- 2 dakika bekleyelim. Zaten soğuyup donacaktır tabi ince bir şekilde olacak dökünce bıçakla inceltelim, donunca bıçakla küçük küçük sıyıracağız . Çikolata rendelenmiş gibi olacak buda bir pastacı yöntemidir arkadaşlar.

Geçelim şeker hamuru ile yaptığımız güllere; benim sade şeker hamurum vardi kakao serptim ve rengini istediğim tonda ayarladım. Sonra bir merdaneyle açıp çay bardağıyla kesip gül yaptım ve pastamın üzerine koydum .

Rendelenen çikolatalarımızı pastamızın yanlarına elimizle bir avuç bir avuç alıp yapıştıralım.

4 -5 saat kadar dinlendirdikten sonra Favoriniz Olacak Yaş Pasta servise hazır. 

Herkese afiyet bal şeker olsun.



RESİMLİ ANLATIM :

Yaş Pasta (Favoriniz Olacak) in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 445 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

YORUMLAR:

Xanim Abbasova
Xanim Abbasova 1 yıl önce

🤲🤲😋😋😋🌹🌹🌹💖💖

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim