Tereyağlı Köy Eriştesi Tarifi

MALZEMELER:

  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1/2 Kahve Fincanı Ayçiçekyağı
  • 2 Su Bardağı Köy Eriştesi (Bulamayanlar Hazır Paket Eriştede Kullanabilir)
  • 3 Su Bardağı Su
  • Tuz

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Merhaba, bugün sizlerle vitamin deposu geleneksel bir yiyeceğimiz olan "Tereyağlı Köy Eriştesi" tarifini paylaşacağım. Pişirilmesi oldukça kolay bir tarif vereceğim. Aslında eriştenin hazırlanışı çok meşakkatli. Bana,  abimin eşi(annesinin ve emeği geçenlerin ellerine sağlık)  verdi.Anadolu kadınlarının mutfaklarının olmazsa olmazı.

Bundan dolayı, yazın hiç su katmadan sıvı olarak sadece yumurta kullanarak, tuz ve köy unu ile yoğrulan hamurun oklava ile açılarak bolca unlanır ve ince ince kıyılır sofra bezlerinin üzerinde serin ve kuru havada kurutulur, bez torbalarda mutfak kilerinde baş köşeyi alır. İster yağlı erişte, ister çorbalarda, isterseniz bulgur pilavında şehriye olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eski zamanlarda makarna kullanımı bu kadar yaygın değilken erişte kullanımı daha yaygınmış. Şimdilerde doğal olan katkısız gıdalara dönmeye başladığımız şu günlerde pazarlarda, marketlerde, yöresel ürün satan bir çok yerde de kolayca ulaşabiliyoruz(Daha da yaygınlaşması temennisiyle). Özellikle yumurta sevmeyen çocuklarımıza tavsiye ederim. Farkına varmadan yumurta yemiş olacaklardır. 🌟🌟🌟🌟

"Tereyağlı Köy Eriştesi" pişirmek için öncelikle yayvan bir tencereye(teflon tencere kullanmanızı öneririm, tencereye yapışmasını önlemiş olursunuz)  tereyağı ve ayçiçekyağını (ayçiçekyağı erişteye parlaklık veriyor)  boşaltalım.

Tencerenin altını yakalım.

Tereyağı eriyince erişteyi tencereye aktaralım.

Tahta bir spatula yardımıyla erişteyi rengi hafif kahverengileşinceye dek kavuralım. Tuzunu ekleyelim.

3 su bardağı suyu (su olarak et suyu, tavuk suyu, sebze suyu kullanarak lezzetini ve besin değerini arttırabilirsiniz)  ilave ederek önce harlı ateşte sonra kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak pişirelim.

Piştikten sonra beş altı dakika tencerede dinlendirip, tel tel olması için biraz karıştırarak servis yapalım.

Zeytinyağlı fasulye ve bol domatesli çoban salataya çok güzel eşlik ediyor, tavsiye ederim 👍

Sizlere, daha sonraki paylaşımlarımda farklı erişte tarifleri vermek isterim. Mutfağımızdaki geleneksel lezzetlerin devam etmesi, mutfak kültürümüzün yeni nesillere aktarılması dileğiyle🌟🌟🌟🌟



RESİMLİ ANLATIM :

Tereyağlı Köy Eriştesi Tarifi in it
Tereyağlı Köy Eriştesi Tarifi in it
Tereyağlı Köy Eriştesi Tarifi in it
Tereyağlı Köy Eriştesi Tarifi in it
Tereyağlı Köy Eriştesi Tarifi in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 230 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim