Sünger Pandispanya (Püf Noktalarıyla)

MALZEMELER:

  • 4 Adet Yumurta (Oda Sıcaklığında)
  • 1/2 Çay Bardağı Ilık Su
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 1/2 Limon Kabuğu Rendesi
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı + 1 Su Bardağından İki Parmak Eksik Un
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Fiske Tuz

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Herkese merhaba :) 

Benim için bir yaş pastada en önemli şey pandispanyasıdır. Gerçi bu çoğu kişi için aynıdır sanırım . Hepimiz şöyle bol kabarıp fırından çıkınca da sönmeyen ama bi o kadar da çok yumuşak  pandispanya olsun isteriz. İşte bu pandispanya tarifi tam da böyle. Daha önce yaptığım pandispanya ve kek tarifleri arasında bu kek kadar beğendiğim bir tarif yok. Bir de ben pandispanyayı bir kek gibi  yemeyi de severim bu yüzden sanırım bende yeri ayrı:)  hem yaşpasta hem kek her şekilde bu tarifi denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Az Soğuduktan sonra Elinizle üzerine bastırın bakın o yine aynı formuna dönüp kabarıyor. Şimdi  geçelim bu çok methettiğim tarife: 

Öncelikle yumurtalarımızın akını sarısı ayıralım. (Özellikle belirtmeliyim ki; yumurtalar oda sıcaklığında olmalı kesinlikle dolaptan çıkarıp soğuk kullanmayın 1 saat önceden dolaptan falan çıkarın ve ısınsın dışarda) . 

Yumurta beyazına bi fiske tuz atıp mikserin yüksek devrinde 7 dakika kadar çırpın. (Kıvamı aşağıdaki resimlerde göründüğü gibi) katı bi köpük kıvamında olsun. Sıvı olmamasına özen gösterin. Tabağı ters çevirdiğinizde cidden kalıp gibi tabağında kalmış olsun. 

Daha sonra bu karışımı kenara alın ve diğer malzemeleri olanildiğince hızlı karıştırmaya başlayın ki yumurta akları sönmesin.

Bunun için yumurta sarılarını ayrı bi kaba alın içine bir su bardağı şekeri ilave edin ve karışımı iyice krema kıvamı alıncaya dek çırpın. 

Daha sonra yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek ılık suyu ekleyin . Sonra limon suyunu ve kabuğu rendesini karışıma ekleyin (bunlar isteğe bağlı olarak ama bence kullanmalısınız kokusu keke ayrı bi hoşluk katıyor) .

Daha sonra da unu ve kabartma tozu ile vanilini eleyerek karışıma ekleyin ve yine karıştırın.  Kenarda beklettiğimiz yumurta aklarını söndürmeden bu karışıma ekleyin . (Hep aynı yönde yavaş yavaş karıştırarak) . 

Daha sonra yuvarlak bi kek kalıbının içine ve kenarlarına yağlı kağıt serin ki daha kolay çıksın (benim kek kalıbım biraz büyüktü  ama 23 cm falan olursa daha çok kabarıyor ve daha yüksek bi pandispanya oluyor). Kalıbın içine hazır olan karışımımızı eşit şekilde dökün. (Kenarlardan dökün o ortada kendisi birleşsin daha düzgün pişer)

Son olarak da önceden ısınmış fırında 180 derece üzeri pembeleşip kürdanı batırıp çıkardığınızda temiz çıkacak şekilde olana dek pişirin. 

Fırından çıkarınca bi fırın teli üzerine  ters çevirerek koyun ki kekiniz sönmesin. 

Artık pandispanyanızı istediğiniz pasta tarifinde kullanabilir hatta düz bile yiyebilirsiniz :) 

Afiyet olsun.



RESİMLİ ANLATIM :

Sünger Pandispanya (Püf Noktalarıyla) in it
Sünger Pandispanya (Püf Noktalarıyla) in it
Sünger Pandispanya (Püf Noktalarıyla) in it
Sünger Pandispanya (Püf Noktalarıyla) in it
Sünger Pandispanya (Püf Noktalarıyla) in it
Sünger Pandispanya (Püf Noktalarıyla) in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 250 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim