Reyhan Şerbeti Tarifi (Şifa Vesilesi)

MALZEMELER:

  • 1 Demet Reyhan
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1/2 Çay Kaşığı Limon Tuzu
  • 10 Su Bardağı Kaynar Su

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Merhaba arkadaşlar. Mis kokulu çok lezzetli ve bir çok şifası bulunan enfes bir şerbet tarifim var bugün. Ramazan ayının vazgeçilmezi hale gelen şerbetler arasında yer alıyor reyhan şerbeti.

Ayrıca reyhanın tedavi edici bir bitki olması da bu şerbete olan rağbeti arttırıyor. Sizlerde hem sıcak yaz günlerinde hemde ramazanda ferahlatması açısından bu şerbeti hazırlayabilirsiniz. Geleyim tarifin detayına. 

Reyhanların yapraklarını ayıklayıp soğuk çeşme suyuyla güzelce yıkayalım.

Toprağından pisliğinden arınan reyhan yapraklarını süzülmesi için süzgece alalım.

Daha sonra 10 bardak suyu tencereye alıp kaynamaya bırakalım su fokurdayana kadar kaynayınca içine şeker ve limon tuzunu atalım ikisi de eriyene kadar karıştıralım. İsterseniz suyu ısıtıcı da kaynatıp sürahiye alabilirsiniz daha sonra şekeri ve limon tuzunu ekleyip eriyene kadar karıştırın.

Karışan şekerli suya reyhan yapraklarını bırakın reyhan yapraklarının mor olması şerbetin rengi açısından önemli bir unsur barındırmaktadır arkadaşlar. Yaprakları bir kez karıştırıp sürahinin veya tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakalım. Şerbeti el değmeyecek bir kenara kaldıralım.

Şerbetin suyu oda ısısına gelene kadar demleme işlemine devam edelim. Şerbetin suyu ılıyınca Reyhanlar da rengini ve tadını suya vermiş olacaktır bu işlem tamamlanınca şerbeti süzelim.

reyhan yaprakları artık işimize yaramayacağı için onları çöpe atabiliriz.

Kalan şerbeti sürahiye aktarıp kapağını kapatalım ve dolaba kaldıralım şerbet soğuyunca isterseniz içine buz atarak ve bir dilim ince kesilmiş limon ile servis edebilirsiniz. Şerbetin şekerini damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.

reyhan demeti tarifte verilen su miktarı için fazla gelirse şerbeti demleyip süzdükten sonra ekstradan soğuk su eklemesi yaparak tadını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Şerbeti özellikle sahurda yemekten sonra 1 su bardağı tüketirseniz gün içinde kendinizi daha ferah hissedeceksiniz ve mide kaynaması şikayetlerinizden kurtulacaksınız allahın izniyle. Ayrıca bu şerbet sizi depresyona karşı koruyucu bir şifa kaynağı vesilesi olacaktır ve reyhanın yağ yakma özelliği size ramazan ayında da kilo verebilme imkanı sağlayacaktır tabii şeker miktarını olabildiğince az tutmanız gerekmektedir.

Umarım tarifi dener ve sonuçtan memnun kalırsınız deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.



RESİMLİ ANLATIM :

Reyhan Şerbeti Tarifi (Şifa Vesilesi) in it
Reyhan Şerbeti Tarifi (Şifa Vesilesi) in it
Reyhan Şerbeti Tarifi (Şifa Vesilesi) in it
Reyhan Şerbeti Tarifi (Şifa Vesilesi) in it
Reyhan Şerbeti Tarifi (Şifa Vesilesi) in it
Reyhan Şerbeti Tarifi (Şifa Vesilesi) in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 96 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim