Pastahane Poğaçası (Puf Puf Ustasından Eksiksiz Tarif)

MALZEMELER:

  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 2 Yumurtanın Akı (Sarıları Üzerine)
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 100 Gr. Tereyağ
  • 10 Çay Bardağı Un

ÖN MAYA İÇİN:

  • 1 Çay Bardağı Ilık Su
  • 1/2 Paket Yaş Maya
  • 2 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı Un

ÜZERİ İÇİN:

  • 2 Yumurta Sarısı
  • 2 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri
  • Susam
  • ( Yumurta Ve 3 Yemek Kaşığı Pekmez Olursa Daha İyi Olur Üzeri İçin Benimki Bitmişti Bu Yüzden Pudra Şekeri İle Yumurta Yaptım Pekmeziniz Varsa Yumurtayla Pekmez Karışımı Daha Güzel Kızarması Ve Rengi İçin İdeal Olur)

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Öncelikle arkadaşlar kesinlikle pastahane poğaçasından farksız kesinlikle ve ben burada görüyorum pastane poğaçası diyorlar hep tarifi eksik veriyorlar bir şeyleri yazmıyorlar ama eksiksiz herşeyi püf noktaları ile veriyorum ve ben bir fırıncı kızıyım hamur işinde ustayım kendime çok güveniyorum bu konuda tutmama gibi bi ihtimal yooookk. Kesinlikle 10 yaşındaki çocuk bile bu tarifimi uygulasın, birebir aynı sonucu elde eder. Şimdi geçelim bu yumuş yumuş bayatlamayan poğaçalarımın tarifine;

İşe ön mayamızı  hazırlamakla başlayalım, bir kaba ılık suyu, mayayı, şekeri, unu koyalım ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım sonra kapağını kapatıp 5-6 dakika mayalanmaya bırakalım.

Zaten bu kısa surede köpük köpük olacak ve bu pastanecilerin yaptığı bir püf noktadan birisi arkadaşlar.

Şimdi geçelim hamuru yoğurmak için; diğer malzemelere süt ve sıvı yağı küçük bir tencerede ısıtalım, kesinlikle ılık olacak sıcak olursa eğer mayanın işlevliğini söndürmüş oluruz.

Isıttığımız bu sıvı karışımını mayalanan ön mayamızın içerisine ekleyelim ardından, yoğurt, tuz ve yumurta akını da ekleyelim.

Önce bu sıvıları bi karıştıralım. Sonra yavaş yavaş unumuzu ekleyelim ben 10 çay bardağı kullandım siz genede dikkatli olun 10 çay bardağını birden dökmeyin aşama aşama ele yapışmayınca un eklemeyi bırakırsınız.

Şunu da söylemek istiyorum arkadaşlar ;normalde hamur yoğururken ellerimiz hamur olur sıyırırız bi elinize bi kabınıza yapışır evet evet bu hepimizde olur iste bu hamurda öyle olmuyor, unu karışımın içine dökünce direk yoğurma işlemine geçmiyoruz .

Önce kaşık yardımıyla ele yapışmayacağını anladığımızda ellerimizi devreye sokuyoruz ve yoğurma işlemine başlıyoruz.

Yoğurduk ya hamurumuzu işte tam bitti diyeceksiniz, hayır bitmedi .Son bir püf noktası daha tereyağı unuttunuz iste hamuru yoğurduktan sonra tereyağını ekleyeceğiz, o tereyağı oda sıcaklığında olacak ve o hamur o yağı yiyecek ve elastik bir hamur olacak o kadaaaarrr güzel bir hamur olacak ki hayran kalacaksınız . Zaten hamurunuz ne kadar güzelse poğaça da o kadar güzel olacaktır emin olun.

30- 40 dakika mayalanmaya bırakalım.

Şimdi ise şekil vermekte sıra hamurumuzu bezelere ayıralım.

Sonra şekil verip tepsimize koyalım.

Yumurta akımızı da sürelim ve 200° önceden ısıtılmış fırında kesinlikle kontorollü bir şekilde 15 dakika pişirelim.

Not: belki maya markası farklı olabilir ben pak maya kullandım bu önemli bide arkadaşlar sizin fırınınız belki daha çabuk pişiriyordur yada çookk ısınıyordur bu yüzden kesinlikle kontrollü pişirmelisiniz. )

Sevgilerimle. Eminim ki deneyen kimse pişman olmayacak Allahın izniyle o çoookk merak ettiğiniz pastahane poğaçası böyle yapılıyor şimdiden deneyecek olanlara kolay gelsin afiyet bal şeker olsun.



KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 235 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

YORUMLAR:

Ayşe
Ayşe 5 yıl önce

süper bir paylaşım olmuş, ellerinize sağlık

⭐FATMA NİN MUTFAGİ⭐
⭐FATMA NİN MUTFAGİ⭐ 5 yıl önce

teskkur ederm ayse hanim

⭐FATMA NİN MUTFAGİ⭐
⭐FATMA NİN MUTFAGİ⭐ 5 yıl önce

teskkur ederm ayse hanim

⭐FATMA NİN MUTFAGİ⭐
⭐FATMA NİN MUTFAGİ⭐ 5 yıl önce

teskkur ederm ayse hanim

DİĞER YORUMLARI GÖSTER (2)
BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim