Lokmalik İrmik Tatlısı (Fıstıklı)

HAMURU İÇİN:

  • 3 Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Dolusu Sıvı Yağ
  • 1 Çay Bardağı Dolusu Yoğurt
  • 2,5 Su Bardağı İrmik
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 1,5 - 2 Su Bardağı Un ( Aldığı Kadar)

İÇİ İÇİN:

  • Fındık Kullandım Ben (Evinizde Ne Varsa Ceviz Fıstık Vb)

ŞERBETİ İÇİN:

  • 4 Su Badağı Dolusu Şeker
  • 5 Su Bardağı Su

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Öncelikle misafirleriniz için yemeye doyamayacağınız her misafirinize yapmaktan vazgeçemeyeceğiniz pratik basit ve lezzetli bu tarifim misafirlerinizin sizden bir tabak daha isteyeceği bir tarif.

Herkesin yapabileceği bir tatlı klasik o irmik tatlılarını bize unutturacak bu tatlımın tarifini vereceğim size şimdiden deneyen tüm arkadaşlara kolay gelsin şimdi tarifime geçelim.

Hamurumuz için kabımıza yumurtayı kıralım, sıvı yağ yoğurdu da ekleyelim .

Kabartma tozu vanilyayı da koyalım, irmiğimiz de koyalım, elimizle bunları bir karıştıralım evet artık un koyma zamanı öncelikle bir bardak un dökelim. 

Onunla birlikte bir yoğuralım ele 🖐️ yapışmaması gereken bir hamur olacak yapışmıyorsa un eklemeyeceğiz yapışıyorsa un ekleyelim, zaten elinize yapışmayan bu hamur hazır demektir.

İyice yoğurduktan sonra gelelim içini hazırlamaya fındık veya hangisini koymak istiyorsanız robotta hafif irili bir şekilde çekelim. 

Sonra hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde koparıp oklava gibi şekil verelim. 

Sonra üzerine hafif bastırıp düz hale getirelim. İçine fıstığımızı koyup geri kapatalım. 

Gene oklava gibi şekil verelim masamızın üzerine döktüğümüz irmiğe bulayalım, sonra bir bıçak yardımı ile keselim yağlanmış fırın tepsimize koyalım. 

200° lik önceden ısıtılmış fırınımızda 15 dakika altı ustu kızarana kadar pişirelim tatlımız pişerken biz geçelim şerbetine.

Evet arkadaşlar tenceremize 5 su bardağı suyumuzla şekerimizi koyalım kaynatalım ve ocaktan indirelim soğumaya bırakalım.

Artık tatlımız da pişmiştir fırından çıkartalım ılık olan şerbetimizi sıcak tatlımızın üzerine dökelim ve kesinlikle o mükemmel cızzz sesini duyalım. 

Ve artık tatlımız şerbetini çekip soğuduktan sonra servise hazır afiyet 🍯 bal şeker olsun.

Püf noktasını da yazıyım arkadaşlar ben deneyen arkadaşların, hiç bir yanlış yapımından benimki gibi güzel lezzetli bi tatlı yapmalarını  istediğim için tüm püf noktalarını yazmak istiyorum.

Kesinlikle elimize yapışmasın çok güzel bir kıvamda olacaktır zaten elimize yapışmıyorsa ve ölçüleri değiştirmeyin, birebir yapın şerbetimiz de kesinlikle ılık olmalı.

Tatlı da fırından çıkar çıkmaz şerbeti dökülmeli bunları harfiyen yaparsanız emin olun ki mükemmel bir tatlı yapmışsınızdır.


♥️♥️♥️AFİYET OLSUN ♥️♥️♥️



KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 374 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim