Kuru Et (İsli Et) Tarifi

MALZEMELER:

  • 2 Kg Antrikot
  • 5 -6 Paket Kaya Tuzu
  • 1 Kase Hardal
  • 1 Kase Kekik
  • Toz Biber
  • Karabiber

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Yapımı hiç zor olmayan, fakat bekleme aşamalarından dolayı biraz zaman alan, meze olarak tüketilebileceği gibi, kahvaltı sofralarınızda pastırmanın yerine geçebilecek lezzetine doyamayacağınız alışılmışın dışında bir tarifle karşınızdayım.

Tamalanması  yaklaşık, 12 günde gerçekleşen kuru eti ,sevgili yeğenim ile birlikte yaptık  ben sizler için görüntüledim ,fotoğrafları izlerseniz bu güzel lezzetin ,hangi aşamalardan geçtiğini göreceksiniz🌸

Kuru Et (İsli Et) Tarifi için öncelikle etimizin az yağlı antrikot olmasını öneririm. ilk önce etimizin tuzla  iyi temas edebilmesi için üzerindeki yağ tabakalarını mümkün olduğunca temizliyoruz. Sonra 700 gr lık iri iri parçalara ayırıyoruz ve her bir parçayı etimizin hertarafına gelecek şekilde kaya tuzu ile kaplıyoruz (tuzun hertarafına değmesi tuzda pişeceği için çok önemli) 

Yaptığımız kabın üzerini streçle kapatıp buzdolabında 1 hafta bekletiyoruz. 1 haftanın sonunda etlerimizi tek tek güzelce çeşmenin altında yıkıyoruz ,tuzundan arındırıyoruz. Zaman zaman suyunu değiştirmek şartıyla 2 günde suda bekletiyoruz, gelip gidip suyunu değiştiriyoruz. Daha sonra 2 gün de süzülmesini bekliyoruz ve en son kağıt havluyla her tarafını kuruluyoruz ıslak hiçbiryeri kalmasın.

Bir kase hardala 2 yemek  kaşığı kadar su ilave edip çırpıyoruz, Etlerimize önce hertarafına gelecek şekilde çok az 1 tatlı kaşığı kadar sulandırdığımız hardaldan sürüyoruz. Ardından karabiber ,kekik ,toz biber karışımına buluyoruz ve mangalımızın üst rafına diziyoruz.

Altta bir köşede 2 adet kömür yakıp ,meyve dallarını (hangi meyve olduğu hiç önemli değil) üzerine koyup (is sağlamak için) mangalımızın kapağını kapatıyoruz. Ateş geçtikçe kömürümüzü yeniliyoruz ki  is devam etsin. Yaklaşık 8-9 saat bu şekilde bekliyoruz ve işte tatmak için sabırsızlandığımız kuru etimiz hazır. Kuru eti yiyeceğimiz zaman  pastırma gibi ince ince doğruyoruz , servise hazır hale getiriyoruz. 

Buzdolabında uzun süre tazeliğini koruyor zaten uzun süre kalmıyor hemen yeniyor.



RESİMLİ ANLATIM :

Kuru Et (İsli Et) Tarifi in it
Kuru Et (İsli Et) Tarifi in it
Kuru Et (İsli Et) Tarifi in it
Kuru Et (İsli Et) Tarifi in it
Kuru Et (İsli Et) Tarifi in it
Kuru Et (İsli Et) Tarifi in it
Kuru Et (İsli Et) Tarifi in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 272 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim