Kıymalı Taze Fasulye Yemeği

MALZEMELER:

  • 1 Kg. Taze Fasulye
  • 250 Gr. Kıyma
  • 3 Orta Boy Soğan
  • 3 Adet Domates
  • 2 Adet Acı Biber (İsteğe Bağlı)
  • Sıvı Yağ

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Tencere yemeği diye bir kavramımız var. Etli, kıymalı pişirilmeleri birbirine benzeyen lezzetli olduğu kadar sağlıklı yemeklerdir.

Taze fasulye yaz yemeklerinin en sevilenlerindendir. Zengin lif içerdiğinden dolayı kolesterolü yüksek tansiyonu düşürür. Şeker hastalığına bağırsak sistemine fayda sağlar. Ülkemizde olduğu kadar tüm dünyada da tüketilir. Zeytinyağlı soğuk yenilen yemeği sıcak yaz günlerinde sevilir. Diğer sebzeler ile birlikte pişirilen türleri de sofralarda sık sık yer alır. Öyle ki kızartmasından çorbasına kadar çok şekilde pişirilir. 

Kıymalı taze fasulye sıcak yenen, çok güzel bir yemek. Tarife gelelim..

İsterseniz tencerede isterseniz düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Ben düdüklü tencereyi tercih ediyorum. 

Kıymalı Taze Fasulye Yemeği tarifi için ilk önce taze fasulyeyi ayıklıyoruz. Başlarındaki sapları ve varsa kılçıkları temizliyoruz. Çok uzunları ortadan ikiye kırıyoruz. Birkaç su yıkayıp süzgece koyuyoruz. 

İç harcını yapıyoruz. Soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağ ile biraz pembeleştiriyoruz. Acı biberi kıymayı ekleyip, kıyma suyunu çekene kadar pişirip, kavuruyoruz. Rendelenmiş domatesi ekleyip, domates suyunu çekip salça kıvamı alana kadar pişiriyoruz. Domatesiniz renksiz ise biraz salça ekleyin. Tuzunu atıyoruz. 

Taze fasulyeyi ekleyip bir çay bardağı kadar su koyuyoruz. Ara ara karıştırarak fasulyeleri sarartıyoruz. Kendi suyunu salmış oluyor. Üzerine çıkmadan su ekleyip düdüklü tencere de 25 dak pişiriyoruz. Normal tencerede yapacak iseniz üzerine çıkacak kadar su ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. 

Kıymalı Taze Fasulye Yemeği servise hazır.

Afiyet olsun.



RESİMLİ ANLATIM :

Kıymalı Taze Fasulye Yemeği in it
Kıymalı Taze Fasulye Yemeği in it
Kıymalı Taze Fasulye Yemeği in it
Kıymalı Taze Fasulye Yemeği in it
Kıymalı Taze Fasulye Yemeği in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 135 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim