Kıyır Kıyır Hurmalı Kurabiye

MALZEMELER:

  • 150 Gram Oda Isısında Yumuşamış Tereyağı
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Dolu Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Adet Yumurta
  • Yarım Çay Bardağı Toz Şeker
  • Yarım Paket Kabartma Tozu
  • 3 Su Bardağı Un
  • Yarım Çay Kaşığı Tarçın

İÇİNE:

  • 25 Adet Yumuşak, Kaliteli Cins Hurma
  • 25 Adet Fındık (İçine Çift Çift Koyacaksınız 50 Tane Fındık)

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Eskiden çok yapardık bu kurabiyeyi. Hazır hurmalar da ramazan sonrası artmışken yapayım dedim. İyiki de yapmıştım. Ortasında sürpriz Fındıklı hurma topları ile eşsiz bir lezzeti var bu kurabiyenin.

Kıyır Kıyır Hurmalı Kurabiye tarifi için oda ısısına gelmiş tereyağını yoğurma kabına alın. Üzerine 1 adet yumurtayı, 1 tepeleme yemek kaşığı yoğurdu, 1 çay bardağı sıvı yağı, toz şekeri ilave edin ve güzelce karıştırın. Ben eldiven ile mıncıklayarak pürüzsüz hale getirdim.

Malzemeler homojen hale gelince un, kabartma tozu ve tarçını ekleyin ve yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin. Kıvamına videodan bakabilirsiniz.

Diğer taraftan hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Bu tarif için yumuşak kaliteli hurma kullanın. Çekirdeklerini çıkardığınız hurmaların içine tercihe göre 1 yada 2 tane fındık koyun ve içini kapatıp elinizde yuvarlayarak top haline getirin. Tüm kurabiyeler için bu şekilde toplar hazırlayın. Not: eğer hurmanız sert ise direkt kullanmak yerine hurma ve fındığı rondodan geçirin öyle kullanın.

Elinize ceviz bütükküğünde hamurlar alıp içine hazırladığınız hurmalı topları koyup kapatın biraz yassı olacak şekilde yuvarlak şekiller verip tepsiye dizin.

Tepsiyi yağlamayın çünkü hamurun yağı tepsiye yapışmasını engelliyor zaten.

Hepsini bu şekilde yapıp bitirdikten sonra kurabiyelerin üzerine bıçağın tersi ile çizikler atıp şekiller verin.

180 C önceden ısıtılmış fırında altı kızarana kadar pişirin.

Notlar 

Mutlaka fırın önceden güzelce 180 ° de ısınmış olsun. Çünkü tüm kurabiye tarifleri için bu bir püf noktasıdır. Eğer ki soğuk fırına kurabiyenizi verirseniz kurabiyeniz pişerken puding gibi yayılır. Şekli bozulur piştiğini altının kızarmasından anlayabilirsiniz.  bı tarif için olgunlaşmış yumuşak, kaliteli hurma kullanmanız daha güzel sonuç almanızı sağlayacaktır.



RESİMLİ ANLATIM :

Kıyır Kıyır Hurmalı Kurabiye in it
Kıyır Kıyır Hurmalı Kurabiye in it

VİDEO:

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 382 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim