Kırpık Börek Tarifi

MALZEMELER:

  • 2 Hazır Yufka
  • 1 Büyük Çay Bardağı Ilık Süt
  • 1 Kabartma Tozu
  • 2 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Beyaz Peynir
  • Tuz
  • Pişirmek İçin 2 Tatlı Kaşığı Tereyağ

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Kırpık Börek Tarifi için önce yumurtayı, sütü ve peyniri geniş bir kaba alıp peyniri ezerek karıştıralım. Yumurta sizi rahatsız ediyorsa istediğiniz oranda yumurta yerine süt eklemesi yapabilirsiniz. Kıvamını resimlerden kontrol ederek ayarlayabilirsiniz. 

Daha sonra sosa kabartma tozunu ve tuzu ekleyip karıştıralım ve sosu bir kenara alalım. Peynirin tuzunuda göz önünde bulundurarak tuz ilavesini kontrollü yapın lütfen. Sonrasında yufkaları rulo sarıp 1 parmak enliliğinde keserek hepsini hazırlayalım. 

Kestiğimiz yufkaları elimizle havalandırarak açalım. Bütün yufkaları açtıktan sonra hazırladığımız sosun üzerine koyup yufkaları parçalamadan dikkatlice karıştıralım. Tavayı ocağa koyup, ısınınca içine 1 tatlı kaşığı yağ koyup eriyince tavanın heryerini yağlayıp yufkalı sosu tavaya boşaltalım. 

Yufkaları tavaya eşit şekilde yayalım ve üzerini kaşığın tersiyle düzeltelim. Bu süreçte yufkaların üzerine kesinlikle baskı uygulamayın veya kaşıkla bastırarak düzeltmeyin. Baskı uygularsanız yufkaların içi gerektiği kadar pişmez. 

Bu sürece kadar orta ateşte olan tavayı ocağın küçük gözüne alıp altını iyice kısalım ve kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Böreğin alt yüzü pişince, pişmeyen üst yüzünü de aynı şekilde 1 tatlı kaşığı tereyağ ile pişirelim. 

Ardından kırpık böreği servis tabağına alıp dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. 

Umarım sonuçtan memnun kalırsınız. deneyeceklere şimdiden afiyet olsun



RESİMLİ ANLATIM :

Kırpık Börek Tarifi in it
Kırpık Börek Tarifi in it
Kırpık Börek Tarifi in it
Kırpık Börek Tarifi in it
Kırpık Börek Tarifi in it
Kırpık Börek Tarifi in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 352 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim