Ketçaplı Sade Makarna

MALZEMELER:

  • 1 Paket Makarna
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • Ketçap
  • Yeterince Su

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Merhaba arkadaşlar!

Gündemde her ortamda duyuyoruz ki çocuklar çok seçici oluyor. Her yemekeleri yemiyorlar. Biz anneler olarak çok zorluk çekiyoruz yemedikleri zaman içinize sinmiyor ama makarnaya bayılıyorlar ve böylelikle ben size o kadar basit ve pratik bi tarifimle geldim ki çocuklarınız istediğinde saniye bile sürmeden hazır edebileceğiniz bi bol ketçaplı makarna 

Ee hadi o zaman geçelim mi bol ketçaplı makarna tarifime;

Öncelikle arkadaşlar orta boy bi tencere alalım aldıktan sonra içerisine yeterli bi miktarda su koyalım ocağın üzerine alalım biraz bekleyelim kaynaması için.

Kaynadıktan sonra içerisine bir paket makarnayı ilave edelim. Ve bir  yemek kaşığı tuz ekleyelim ama tencerenin ağzını kapatmayalım. Yoksa dışarı taşar.

Daha sonrasında sürekli makarnayı karıştıralım dibine tutmaması için karıştırdıktan sonra bi süre bekleyin makarnalar iyice yumuşasın sert olmasın hemen ocaktan indirmeyin tabi hanımlar.

Sonrasında makarnaların yumuşadığını ve açıldığını göreceksiniz ocağın altını kapatalım.  

Derin bi süzgeçe ilave edelim soğuk suyun altında bi defa yıkayalım makarnaları daha sonra servis tabağına servis edelim üzerine ketçap ekleyelim. (isteğe göre ister salçalı da yapabilirsiniz veya sade de yiyebilirsiniz hem de mayonez döküp de yiyebilirsiniz. Yemek için bol çeşitlisi var) biz eşimle ketçaplı seviyoruz böyle yapalım dedik.

Daha sonra hanımlar yemeğiniz hazır halde o kadar pratik ve yapımı zevkli ki çocuklarınızla beraber eşiniz ve siz de yiyeceksiniz çocuklar çok sever mutlaka deneyin derim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun hanımlar 😋



RESİMLİ ANLATIM :

Ketçaplı Sade Makarna in it
Ketçaplı Sade Makarna in it
Ketçaplı Sade Makarna in it
Ketçaplı Sade Makarna in it
Ketçaplı Sade Makarna in it
Ketçaplı Sade Makarna in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 290 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

YORUMLAR:

Melisa Sultan Mert
Melisa Sultan Mert 4 ay önce

Mükemmel bir tarif çok yardımcı oldu teşekkür ederiz duygu

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim