Fırında Karnabahar Pane

MALZEMELER:

  • 1 Adet Karnabahar

PANE İÇİN:

  • 2 Yumurta
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • Tuz, Pul Biber, Karabiber
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Karnabahar kışın vücudun dengesini sağlayan, diyet yapanların  baş tacı bir besin kaynağı..Kansere, bağışıklık sistemine faydalı tok tutar, doyurucu bir lif kaynağıdır. 

Karnabahar yemeği, çeşit çeşit salatası, kızartması hatta  turşusu ile birbirinden güzel sofralar hazırlayabilirsiniz. Haşlanmış karnabahara baharat serpip fırınlayarak sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Turpgillerden olan  karnabaharı alırken kararmamış, dağılmamış olanlarını tercih etmelisiniz.  

Her ne yapacak olursanız mutlaka biraz haşlayın. Çiçek kısmı çabuk yumuşar fazla su koymayın buharı bile yeter. 15 günlük kür olarak, yıkayıp hergün bir çiçek haşlayıp suyunu içerseniz idrar yolu enfeksiyonuna fayda eder. Sebze sevmeyenlerin bile seveceği bir tarif.. 

Fırında Karnabahar Pane tarifi için önce karnabaharı çiçek çiçek bölelim. Kök kısımlarını çok kalın ise ayırın. Birkaç dakika haşlayın. Süzgece alın suyu süzülüp soğusun. 

Bir kap içine yumurtaları kırıp çırpalım. Sıvı yağı ekleyip birlikte çırpalım. Un, pul biber, karabiber tuz da ekleyip homojen akıcı bir karışım hazırlayalım. Çok sıvı olmasın üzerinden akıp gitmesin. Seviyorsanız biraz kekik vs. de ekleyebilirsiniz. 

Karnabaharları bu karışıma bulayın fazlasını biraz süzdürün. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklı dizip 180 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. 

Dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendesi yada dilimi koyarak biraz daha fırınlayabilirsiniz. 

Fırında Karnabahar Paneyi sıcak servis yapın. Yanında sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor. 

Afiyet olsun.



RESİMLİ ANLATIM :

Fırında Karnabahar Pane in it
Fırında Karnabahar Pane in it
Fırında Karnabahar Pane in it
Fırında Karnabahar Pane in it
Fırında Karnabahar Pane in it
Fırında Karnabahar Pane in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 104 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim