Evde Kat Kat Tat Yapımı

MALZEMELER:

  • 3 Yaprak Milföy
  • 3 Yemek Kaşığı Kakaolu Fındık Kreması
  • 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker Veya Pudra Şekeri

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Yemeye doyamadığımız çıtır çıtır enfes bir lezzetti kat kat tat. Tadı dokusu paha biçilemezdi bir zamanlar benim için ta ki evde kolay bir şekilde yapmayı öğrenene kadar. Hem yapması pratik hem pişirmesi. Sizi asla yormayacak 5 dk. Da hazırlayacağınız çok kolay bir ikramlık ve araştırmalık. Çat kapı misafirler sizi hazırlıksız yakalayamayacak artık 😉😉. Geçelim kat kat tat yapımının tarifine

Milföy hamurunu öncelikle buzdolabı rafına indirelim ve çözülüp şekil alacak kıvama gelene kadar orda bekletelim.  

Benim için kişi başı 1 kat kat tat yeteceğini düşündüğüm için 6 kişılık misafire 3 yaprak milföy yetti ben dikdörtgen şekilde uzun boy almıştım.

Dolapta şekil alacak duruma gelip yumuşayan milfoyleri kesme tahtasına koyalım dikdörtgen şeklindeki milföyleri önce enine 2' ye bölelim ve 2 kare milföy elde edelim.

Sonra kare seklindeki milföyleri de ikiye kesip toplamda 1 büyük milföyden 4 küçük dikdörtgen parça elde etmiş olacağız ne anlatmak istediğimi resimlerde detaylı şekilde anlayacaksınızdır. 4 dikdörtgen parça milföyün 2 sini alalım ve ortalarına enlemesine küçük kesikler atalım aralarında 1 parmak boy farkı olsun ayrıca kesikleri atarken milföyleri tamamen koparmayalım.  

Kesik atılmamış diğer iki milföyün tam ortasına uzunlamasına kakaolu fındık kremasından tepeli olacak şekilde sürelim. Ben her birine 2 çay kaşığı sürdüm üzerine kesik milföyleri kapatalım ve kenarlarını çatalla ezerek yapıştıralım hem bu şekilde piştikten sonraki halide hoş duracaktır.

Bütün malzemeyi bu şekilde hazırladıktan sonra milföyleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine 1 parmak aralık kalacak şekilde dizelim. (ölçüleri dilediğiniz şekilde azaltıp çoğaltabilirsiniz)

Milföylerin üzerine birer tutam toz şeker serpiştirelim ve 200 °C de önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü nar gibi kızarana kadar pişirelim.

İsterseniz piştikten sonra sıcak şekilde yine toz şekere bulayarak orijinal kat kat tat görüntüsü elde edebilirsiniz veya benim gibi çok az pudra şekeri serpebilirsiniz isteyen bunların hiç birini yapmadan sade şekilde de tüketebilir tercih size kalmış 😉

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.



RESİMLİ ANLATIM :

Evde Kat Kat Tat Yapımı in it
Evde Kat Kat Tat Yapımı in it
Evde Kat Kat Tat Yapımı in it
Evde Kat Kat Tat Yapımı in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 280 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim