Ballı Börek

MALZEMELER:

  • 9 Adet Baklavalık Yufka
  • 300 Gr. Künefelik Peynir
  • 150 Gr. Tereyağı
  • 1 Kahve Fincanı Ayçiçekyağı
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Çay Kaşığı Limon Suyu

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Merhaba, bugün sizlerle hazırlanışı çok kolay ve oldukça lezzetli bir tatlı tarifini paylaşmak istiyorum. Burada size az sayıda kişi için ölçüler veriyorum. Bu durumda fırın tepsisinde turbo fırında 175 derecede altı üstü kızarıncaya kadar pişirebilirsiniz. Künefelik peynir  bulamazsanız tam yağlı  tuzsuz dil peynirinide iyice didikliyerek kullanabilirsiniz. Ben bu ölçülerde teflon tavada pişiriyorum çok kolay oluyor. İleride sizlerle iç harcı değişik bir yöntemle hazırladığım benzer başka bir tatlı tarifini de paylaşmak istiyorum.  

Ballı Börek tarifi için öncelikle tereyağını teflon bir tavada eritelim. İçine ayçiçekyağını ilave edelim. Baklavalık yufkamızı düz bir zemin üzerine yayalım. 

Üzerine yağımızdan bir kaşık yardımıyla gezdirelim. Yufkayı iki yanından üst üste gelmeyecek şekilde (yağlı kısım iç tarafta kalacak) katlayalım. 

Peynirimizden uç kısıma yerleştirip üçgen şekilde katlayalım. 

Yağladığımız teflon tavaya (kullandığımız tavanın teflon olması pişirme işlemini rahat yapabilmemiz için önemli) üçgen şekilde katladığımız baklava yufkasından börekleri yerleştirelim. 

Bir büyük cezveye veya küçük bir tencereye 1 su bardağı şekeri boşaltalım. Üzerine suyu ilave edelim. Ocağın altını yakıp karıştırarak  şeker erinceye kadar pişirelim, bir iki damla limon suyu damlatıp ocağın altını kapatalım. 

Teflon tavada ki böreklerimizi orta ateşte iki tarafınıda çevirerek iyice kızarıncaya kadar pişirelim(yakmamaya dikkat edelim, çünkü baklavalık yufka çok ince olduğu için hemen yanabilir) . 

Tava daha sıcakken böreklerin üzerine hazırlamış olduğumuz şerbeti yavaşça gezdirerek  dökelim. Sıcak sıcak servis yapalım. 

Ballı Börek hazır.

Afiyet olsun :)) 



RESİMLİ ANLATIM :

Ballı Börek in it
Ballı Börek in it
Ballı Börek in it
Ballı Börek in it
Ballı Börek in it
Ballı Börek in it
Ballı Börek in it
Ballı Börek in it
Ballı Börek in it
Ballı Börek in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 388 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim