Adana Bici Bicisi (Bütün Detaylarıyla)

MALZEMELER:

  • 4 Su Bardağı Su
  • 4 Tepeleme Yemek Kaşığı Nişasta
  • 2 Tepeleme Yemek Kaşığı Şeker

SUYU İÇİN:

  • 1 Lt. Su
  • 5 Yemek Kaşığı İçilebilir Gül Suyu
  • 3 Hibiskus Çiçeği Veya 1 Çay Kaşığı Kırmızı Gıda Boyası

SERVİS İÇİN:

  • Dilediğiniz Miktarda Pudra Şekeri
  • 1 Büyük Kase Buz Küpü
  • Dilediğiniz Kadar Meyve

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Adanalıyık, allahın adamıyık. Bici yerik şalgam içerik. Adanada bilmeyen yoktur bu sözü 😄 adananın yaz aylarının sıcağında kavrulduğunu bilmeyen yoktur burda 40 °C sıcak nemle birlikte 50 derecenin üstünde hissedilir. Bir adanalı olarak bu sıcakları soğukla atlatmaya çalışanlardanız. Buzu bile tatlıya dönüştüren bu sehrin bir ferdi olarak bu tatlının tarifini sizlerle paylaşmayı istedim bugün. Bu sıcaklarda herkese çok iyi gelecek çoğunluğu buzdan oluşan bu tatlıyı denediğinize pişman olmayacaksınız.  

Tatlıyı yapacağımız günden önceki gece 1 lt. suya hibiskus çiçeklerini atalım gül suyunu içine ekleyip suyu buzdolabına kaldıralım ve soğumaya bırakalım. Ben çocuklarımın sağlığı için doğal renk vermesi amacıyla hibiskus çiçeği kullandım ama tatlının orjinalinde hibiskus çiçeği kesinlikle yok sadece gıda boyası kullanılır bu konudaki tercih tamamen size aittir.

Tatlımızı yapmaya öncelikle bici dediğimiz muhallebisini yapmakla başlayacağız.

Bicinin muhallebisine palize veya su muhallebiside denir. Tek fark onlar kadar şekerli olmaması çünkü tatlıya ayrıca şeker kullanılacağı için fazla şeker eklenmez.

Muhallebi için 1 su bardağı su ve nişastayı tencereye alıp karıştıralım. Nişasta eriyip içinde pütürlük kalmayınca kalan diğer suyuda ekleyip iyice karıştıralım.

Orta ısıdaki ocağa koyup şekerini ekleyelim sonra sürekli karıştırarak iyice koyulaşana kadar pişirelim. Kaynadıktan sonra ocağı kısıp 3 dk. kadar yine karıştırarak pişirmeye devam edelim.

Daha sonra 21×21 ebatta küçük boy kare borcamı suyla çalkalayıp fazla suyunu süzelim borcam kurumadan pişen muhallebiyi ocaktan alıp direk borcama dökelim. Üzerini düzeltelim ve soğuması için bir kenara alalım.

Oda ısısına gelince isteğe göre şerbetten bir kaç damla muhallebinin üzerine damlatabilirsiniz. Tepsi olarak aynı ebatlarda farklı tepsiler de kullanilabilir illa borcam olması şart değil.

Bu ebattan daha büyük bir tepsi muhallebinin ince olmasına sebeb olur bu da muhallebinin kaseye koyarken çabucak dağılmasına ve görüntü kirliliğine sebeb olur onun dışında lezzet açısından bir sorun yaşamazsınız. Muhallebi oda ısısına gelince buz dolabına kaldırıp iyice soğutalım. Servis ederken tatlının şerbetini süzelim. Servis edeceğiniz kasenin yarısını dolduracak kadar muhallebiyi küçük küpler halinde dilimleyelim ve kasenin tabanına koyalım.

Üzerine 1 tatlı kaşığı pudra şekeri koyalım. Buz küplerini rondodan geçirip kar halini alana kadar ezelim.

Tatlının orjinalinde çok büyük buz kalıpları buz rendesiyle rendelenerek konur ama evde bu mümkün olmadığı için rondodan geçiriyoruz rondosu olmayan bez için de buzları ezecekle kırarak kullanabilir.

Ezilen buzu kasedeki muhallebinin üzerine tepe halini alacak şekilde dolduralım. Daha sonra şerbeti kaseyi dolduracak kadar buzun üzerine dökelim.

En üste 1 tatlı kaşığı kadar pudra şekeri koyup dilediğiniz herhangi bir meyveyle süsleyerek tatlınızı servise hazır hale getirebilirsiniz. Tatlıyı daha şekerli severseniz pudra şekerinin miktarını istediğiniz oranda arttırabilirsiniz bu tatlıya normal toz şeker kullanılmaz bu da ayrıca bir püf noktası arkadaşlar 😉

Umarım yeterince anlaşılır bir anlatım yapabilmişimdir. Bütün detaylarıyla anlatmaya çalıştığım için uzun bir yazı oldu ama yapımı çok pratik ve basit sakın yazının uzunluğuna aldanıp tarifi denemekten vazgeçmeyin 😁😁 

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun



RESİMLİ ANLATIM :

Adana Bici Bicisi (Bütün Detaylarıyla) in it
Adana Bici Bicisi (Bütün Detaylarıyla) in it
Adana Bici Bicisi (Bütün Detaylarıyla) in it
Adana Bici Bicisi (Bütün Detaylarıyla) in it
Adana Bici Bicisi (Bütün Detaylarıyla) in it
Adana Bici Bicisi (Bütün Detaylarıyla) in it
Adana Bici Bicisi (Bütün Detaylarıyla) in it
Adana Bici Bicisi (Bütün Detaylarıyla) in it
Adana Bici Bicisi (Bütün Detaylarıyla) in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 290 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

YORUMLAR:

Mukadder Can
Mukadder Can 5 yıl önce

Muhteşem görünüyor canım. Ellerine kollarına sağlık. Afiyet olsun. 👌👌👍👍💞💞🌹🌹

DİĞER YORUMLARI GÖSTER (1)
BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim