Şifalı Avokado Salatası

MALZEMELER:

  • 1 Adet Avakado Meyvesi
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
  • 2 Yemek Kaşığı Kadar Zeytinyağı
  • 1 Diş Sarımsak
  • İsteğe Bağlı Ceviz Ve Ya Yoğurt

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Kışın hasta olmamak için sağlıklı yiyecek ve içecekleri daha çok tüketiyoruz. Hayatımıza giren tropical meyveler de sağlıklı yiyecekler sınıfından. Akdeniz iklimine sahip yerlerde ve don olmayan Karadeniz in Rize bölgesinde de yetişilmeye başlandı.

Avokado aldığınızda çok sert ise olmamıştır. 3-4 gün olmasını bekleyin. Magnezyum, potasyum, çinko, folik asit, K vitamini bol miktarda bulunur. Antioksidandır. Halk arasında tereyağ meyvası da denir. Çünkü İçeriğinde yağ oranı çok yüksektir.

Kolesterole, hamilelik  bulantısına, damar sertliğine iyi gelir,. Kanserden korur. Göz ve cilt sağlığına faydalıdır. İştahı keser, lifli olduğu için tok tutar zayıflamaya yardımcıdır 

Makarna, pilavlara salatalara konulduğu gibi kendi başına salata olarak da yenir. Sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. Ceviz eklenebilir. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurarak da ekleyebilirsiniz. Kahvaltıda kızarmış ekmeğe sürebilirsiniz. Yumurtaya karıştırabilirsiniz. 

Şifalı Avokado Salatası Tarifi için önce avakado ortadan ikiye uzunlamasına kesilir. İki parça etrafında döndürülür, açılır. Ortasındaki iri çekirdek alınır. İçi yemek kaşığı ile çıkarılır, çatalla ezilir. Ben sarımsak rendesi, bir tatlı kaşığı limon suyu, biraz zeytinyağı ekledim. Bir tutam dereotu ortasına koydum.

Şifalı Avokado Salatası servise hazır. 

Afiyet olsun..



RESİMLİ ANLATIM :

Şifalı Avokado Salatası in it
Şifalı Avokado Salatası in it
Şifalı Avokado Salatası in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 240 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim