Şeker Hamuru Kaplamalı Doğum Günü Pastası

MALZEMELER:

  • 1 Paket 2li Kare Pastataban
  • 1 Paket 2li Yuvarlak Pasta Taban

KREMASI İÇİN:

  • 4 Su Bardağı Süt
  • 2 Tepeleme Yemek Kaşığı Nişasta
  • 2 Tepeleme Yemek Kaşığı Un
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Paket Krem Şanti

KAPLAMASI İÇİN:

  • 400 Gr Lokum
  • 5 Tepleme Yemek Kaşığı Nişasta
  • 4 Su Bardağı Pudra Şekeri

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Pastanın kaplaması için lokumları yoğurma kabına alalım önce nişastayı ekleyip yoğurmaya başlayalım daha sonra pudra şekerini ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Hamur kaba yapışınca pudra şekeri eklemesi yapabilirsiniz. Hamur sertleşmeye başlayınca hamuru 2ye bölelim ve bir yarısına istediğiniz renk gıda boyası ekleyerek yoğurmaya devam edelim. 2 hamurda toparlanıp sertleşince tamamdır. Hazır olan şeker hamurlarını streç filme sarıp buzdolabına kaldıralım. 

Pastanın kreması için süt şeker nişasta ve unu tencereye alıp karıştıralım daha sonra ocağa alıp iyice koyulaşana kadar pişirelim. Fokurdamaya başladıktan sonra kısık ateşte 2 dakika daha pişirmeye devam ettikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Krema soğuyana kadar kabuk tutmaması için sık sık karıştıralım. Krema soğuduktan sonra krem şanti ekleyip mikserle 5 dakika çırpalım. 

Krema hazır olduktan sonra uygun bir servis tabağına (ben kare borcam kullandım.) kare pandispanyadan 1ini koyalım, üzerine kremanın yarısına yakınını dökelim. Üzerini diğer pandispanyayla kapatıp dolaba kaldıralım. 

Kare pastatabandan küçük olacak şekilde yuvarlak bir kaba yuvarlak pandispanyanın 1ini koyalım kremanın uygun oranda bir miktarını üzerine döküp diğer pandispanyayla üzerini kapatalım ve bu pastayı da buzdolabına kaldıralım. Pastaları bu şekilde en az 4 saat mümkünse 1 gece dolapta bekletelim. 

Pastalar dinlendikten sonra pastayı servis edeceğimiz servis tabağına kare şeklindeki pastayı ters çevirerek çıkaralım. Kare pastanın üzerine ve orta kısmına yuvarlak pastayı ters çevirerek çıkaralım. Daha sonra şeker hamurunu 5 dakika oda sıcaklığında bekletelim sonrasında daha sonra pastanın kaplamasını yapacağınız renkteki şeker hamurunu nişasta kullanarak açalım. 

Pastadan büyük bir boyutta olmalı açtığınız hamur yoksa pastanın yanları kapanırken sıkıntı yaşarsınız. Şeker hamuru yeteri büyüklüğe gelince pastanın üzerine dikkatli bir şekilde kapatalım önce üstteki kısmı düzenleyip sonra alttaki kısmı düzenleyelim sarkan fazlalık kısımları kesip çıkaralım. Daha sonra diğer renkteki hamuru açıp istediğiniz kalıpla şekiller çırparın ve çok az su değdirerek pastaya yapıştırın. Su değdikten sonra o kısım hemen yapışıyor ve bir daha ayrılmıyor O yüzden şekilleri nereye yapıştıracaksanız onceden ayarlamasını yapmanız gerekiyor. 

Pastanın şekil verme aşaması da bittikten sonra servis zamanına kadar kesinlikle buzdolabında bekletin pastayı. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun



RESİMLİ ANLATIM :

Şeker Hamuru Kaplamalı Doğum Günü Pastası in it
Şeker Hamuru Kaplamalı Doğum Günü Pastası in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 492 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

YORUMLAR:

seyhanin_pisirdikleri9696
seyhanin_pisirdikleri9696 5 yıl önce

ellerine sağlık şeydacim nefissssss görünüyor harika olmuş 🔥 🔥 🔥 💯💯💯💯💯💯

DİĞER YORUMLARI GÖSTER (1)
BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim