Sassy Water (Zayıflatan)

MALZEMELER:

  • 1 Adet Orta Boy Salatalık
  • 2 Lt. Su
  • Bir Miktar Taze Zencefil (Bir Bütün Zencefilden 1/2 Cm. Kalınlığında Kestiğiniz Parça Yeterli Olacaktır)
  • 1 Adet Limon
  • Bir Miktar Nane
  • Bir Miktar Maydanoz (İsteğe Bağlı)

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Ben de ilk kez deniyorum ve zayıflamak amaçlı değil ama etrafımızdaki  o kadar sağlıksız gıdanın arasından vücuduma sağlıklı bi gıda almak için denemek istedim. İnternete “Sassy suyu nedir?Zararlı mı yararlı mı?” Diye yazdığım zaman önüme çıkan bilgiyi aynen aktarmak istiyorum. Bence; malzemeler masum da olsa bu tür şeylerleri denemeden önce araştırmak kendinize göre ölçüp tartmak önemli diye düşünüyorum. Biraz uzun ama merak edip deneyecekler okumalı🤗

“Sassy Water Nedir?

Diyetisyen Cynthia Sass‘ın Amerika’da yayınlanan ve çok satan “Düz Bir Karın ve İnce Bir Bel”isimli kitabında yer verdiği ve kendi buluşu olan, sağlıklı yollarla zayıflamaya ve vücudun düzgün bir şekil almasına yardımcı bir karışımdır.

Amerika’da yaygın olarak denenen Flat Belly isimli diyetin ana içeceği olan Sassy suyu, evde bulabileceğiniz malzemelerle oluşturulan, tamamen doğal ve kolaylıkla hazırlanabilen bir karışımdır.

Zayıflamak için bol bol su tüketilmesi uzmanlar tarafından her zaman söylenmektedir. Eğer gün içerisinde bol miktarda su tüketmiyorsanız ya da tüketemiyorsanız Sassy suyu yardımınıza yetişecektir.”

“SASSY SUYUNUN ZARARLARI VAR MI?

İçerdiği malzemeler nedeniyle Sassy suyunun gözle görülür hiçbir zararlı etkisi olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Fakat her bünye aynı olmadığı için karışımı tüketenler arasında farklı etkilerin görülmesi de doğaldır. Tabii bu etkilerin büyük bir sağlık problemine yol açacak ciddiyette olması beklenemez. Tüketilen miktara göre limonun etkisinden dolayı ani tansiyon değişimleri gözlenebilir. Bu nedenle tansiyon düşüklüğü problemi yaşayanların bu suyu dikkatli bir şekilde tüketmesi önerilir. Böyle bir problemi olan kişilerin, Sassy suyunu ilk denemelerinde evde oldukları bir günü tercih etmeleri, böylelikle tansiyonlarında gün içindeki değişimi gözlemlemeleri gerektiğini düşünüyorum. Bir sorun gördüklerinde, limon oranını azaltarak karışımı içmeye devam edebilirler.”

SASSY SUYU HAZIRLANIŞI:  

İlk olarak 1 adet orta boy salatalığımızı ve 1 adet limonumuzu ince ince doğruyoruz. 

Daha sonra zencefili nane yapraklarımız ile birlikte bu karışıma ekliyoruz. 

Son olarak tüm bu karışımı 2 litrelik suyumuza ekleyip ağzı kapalı bir şişe içerisinde buzdolabına kaldırıyoruz. 

Bir gece buzdolabında kalmasını sağladıktan sonra ertesi gün bu karışımı içiyoruz.




RESİMLİ ANLATIM :

Sassy Water (Zayıflatan) in it
Sassy Water (Zayıflatan) in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 36 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

YORUMLAR:

Gonca'nın Lezzetleri
Gonca'nın Lezzetleri 5 yıl önce

elinize emeğinize sağlık nefis

@mutfaktayiiz
@mutfaktayiiz 5 yıl önce

Teşekkür ederimm 🤗

DİĞER YORUMLARI GÖSTER (2)
BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim