Patates Çanağında Havuç

MALZEMELER:

  • 6 Orta Boy Patates
  • 5 Adet Havuç
  • 1,5 Adet Limon
  • 1 Kahve Fincanı Ayçiçekyağı
  • Arzu Edilen Miktarda Tuz
  • Süslemek İçin Maydanoz

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Merhaba,bugün sizlerle hazırlanışı oldukça kolay çok lezzetli,sağlıklı "c" tarifini paylaşmak istiyorum.Son derece hafif ve patates severler için güzel bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Patates kızartılmadığı sürece çok sağlıklı bir sebze .Patates:

A,C, K, B6 ve E vitaminleri içermektedir, bunun yanında folatlar açısından da zenginidir. Tam bir potasyum deposu olan patates aynı zamanda kalsiyum , demir, magnezyum, demir, bakır, manganez içermektedir. Patates en fazla cilt sağlığına faydalıdır. Patatesin kabuğuyla haşlanması, pişirme sonrasında soyulması bu kayıpları en aza indirir. Saklama sırasında da bir miktar besin öğesi kaybı yaşanacaktır ve genel olarak patatesin nemsiz, ışık almayan ve serin şartlarda saklanması tavsiye edilir.

Patates Çanağında Havuç tarifi için öncelikle patateslerimizi iyice yıkayalım. Derin bir tencereye yerleştirip üzerini geçecek kadar su dolduralım.

Önce harlı sonra kısık ateşte  tencerenin kapağını kapatarak haşlayalım. Bir bıçak yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edelim. Bıçak takılmadan patatese batıyorsa pişmiş demektir. 

Patatesleri tencereden çıkarıp,soğutup,kabuklarını soyup  rendenin ince tarafı ile rendeyelim. Rendelenmiş patateslere bir limonun suyunu sıkalım. Tuzunu ve ayçiçekyağını ilâve edip elimizle iyice yoğuralım. 

Elimizi ayçiçekyağı hafifçe batırarak yoğurduğunuz patatesten küçük portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp ortalarını açıp kenar yaparak saksı şekli verip servis tabağımıza yan yana yerleştirelim.

Havuçları yıkayıp ,kabuklarını sıyırıp rendeleyelim.Patates saksılarının içine pay ederek dolduralım.Üzerlerine limon suyu gezdirip,maydanoz ile süsleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.



RESİMLİ ANLATIM :

Patates Çanağında Havuç in it
Patates Çanağında Havuç in it
Patates Çanağında Havuç in it
Patates Çanağında Havuç in it
Patates Çanağında Havuç in it
Patates Çanağında Havuç in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 208 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim