Mercimekli Pirinç Pilavı

MALZEMELER:

  • 2 Su Bardağı Osmancık Pirinç
  • 1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
  • 3 Kuru Soğan
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • Yeterince Tuz (Damak Tadınıza Göre)
  • 5 Su Bardağı Su (2 Subardağı Et Suyu 3 Su Bardağı Su Da Olabilir)

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Merhaba, bugün sizlerle çok lezzetli ve besleyici bir pirinç  pilavı tarifi paylaşmak istiyorum. Yeşil mercimek iyi bir protein kaynağı olduğu için et yemeyenler için de çok iyi bir alternatif olabilir. 

Öncelikle yeşil mercimekleri iyice yıkayıp bir tencerede üzerini geçecek kadar su ilave edip 10 dk kadar haşlayalım. Tam pişmemesi lazım bu ön haşlama sebebimiz mercimeğin gaz yapan özelliğini azaltmak (Diğer bir yöntemde akşamdan yeşil mercimekleri suda bekletip sabah suyunu boşaltıp öyle kullanmakda olabilir. ). 

Haşlanmış yeşil mercimekleri bir süzgece boşaltalım. Pirinçleri nişastasını salıncaya kadar iyice yıkayıp süzdürelim. Soğanları soyup ince ince piyazlık şeklinde doğrayalım. 

Yayvan bir teflon tencerede  zeytinyağıyla tereyağını eritip soğanları soteleyelim. Soğanlar hafif pembeleşince yıkanmış süzdürülmüş pirinçleri ekleyip sotelemeye devam edelim. 

Pirinçler iyice sotelenince yeşil mercimekleri ilave edelim. Tuzunu karabiberini de katarak karıştıralım. Beş su bardağı su varsa iki bardağı et suyu olabilir, ekleyelim. 

Önce yüksek ateşte,  kaynamaya başlayınca orta ateste suyunu çekinceye kadar pişirelim. Pişirme aşamasında pilavı karıştırmayalım(lapa olmasına sebep olabilir). Pilavı piştikten sonra 10dk kadar dinlendirip öyle servis yapalım. Dinlendirme aşamasında havlu kağıt ile tencerenin üzerini örtüp kapağını kapatalım.

Dinlendirilen pilav tane tane oluyor. Mükemmel lezzetli yeşil mercimekli pirinç pilavınız hazır. Güzel bir mevsim salatası, turşu eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet, şifa olsun. Neşe  dolu sevdiklerimizle paylaşacağımız güzel sofralarda paylaşmak temennisiyle...



RESİMLİ ANLATIM :

Mercimekli Pirinç Pilavı in it
Mercimekli Pirinç Pilavı in it
Mercimekli Pirinç Pilavı in it
Mercimekli Pirinç Pilavı in it
Mercimekli Pirinç Pilavı in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 190 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

YORUMLAR:

Sefa Tanju Urkmez
Sefa Tanju Urkmez 4 ay önce

En sevdiğim:)

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim