Mayalı Bazlama

MALZEMELER:

  • 3 Su Bardağı Ilık Su
  • 2 Paket İnstant Maya
  • 1 Yemek Kaşığı Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Tuz
  • 7-8 Su Bardağı Un

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Merhaba arkadaşlar. kabarmaya doymayan, lezzetiyle harika bir bazlama tarifine ne dersiniz. o halde haydi tarife.

Maya,süt ve şekeri küçük bir kaba alıp karıştıralım ve 5 dakika dinlendirelim. Ardından 5 su bardağı unu hamur yoğuracağımız büyükçe bir kaba alalım ve tuzunu atıp karıştıralım. Unun ortasını havuz biçimine getirelim, bütün hamur malzemelerini dökelim ve yoğurmaya başlayalım. Gerektikçe geriye kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edeceğiz. Hamur cıvık olmamalı bu çok önemli. 

Hamur kendini toparlayıp kıvam alınca mayalanması için üzerini streçle örtüp sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakalım. Eğer isterseniz fırını 100 derece de 10 dakika çalıştırıp kapatın ve ardından sıcak fırına hamuru kabıyla beraber koyarak 30-45 dakika arasında mayalandırabilirsiniz. Yaklaşık 45 dakika hamur mayalanması için ideal bir süre oluyor. hamur ilk yoğurduğunuz halinin 3-4 katı bir hal alınca hamur mayalanma sürecini tamamlamış oluyor. 

Mayalanan hamurdan iri bir portakal büyüklüğünde parçalar koparıp tatlı tabağı ebatında elimizle açalım (oklava veya merdane kullanmayın sakın yoksa gerektiği kadar kabarmaz ekmekler) bütün hamuru açıp hazırladıktan sonra üzerlerini temiz bir bezle örtüp 15 dakika daha dinlendirelim.

Daha sonra dinlenen bütün bazlamaları orta derecede yanan ocakta arkalı önlü kızarana kadar yavaş yavaş pişirelim. Bazlamaları pişirirken isterseniz tavayı çok az tereyağ veya margarinle yağlayabilirsiniz bu da ekmeklerin dışının çok daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. 

Bazlamaları çok sıcak olmayan bir ortamda en az 3 gün saklayabilirsiniz. Mayalı bazlamayı tost veya pizza yapımında da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Umarım tarifi dener ve memnun kalırsınız. deneyeceklere şimdiden afiyet olsun



RESİMLİ ANLATIM :

Mayalı Bazlama in it
Mayalı Bazlama in it
Mayalı Bazlama in it
Mayalı Bazlama in it
Mayalı Bazlama in it
Mayalı Bazlama in it
Mayalı Bazlama in it
Mayalı Bazlama in it
Mayalı Bazlama in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 340 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim