Mantarlı Spagetti Makarna

MALZEMELER:

  • 1 Paket Spagetti Makarna
  • 400 Gr Kultür Mantarı
  • 3 Kuru Soğan
  • 3 Kırmızı Kapya Biber
  • 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • İsteğe Bağlı Bir Çay Bardağı Et Suyu Veya Tavuk Suyu Hic Biri Yoksa Su

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Mantarlı Spagetti Makarna Tarifi, Mantarlı Spagetti Makarna Nasıl Yapılır?

Merhaba, bugün sizlerle yemelere doyamayacağınız enfes bir mantarlı makarna tarifi paylaşmak istiyorum. Özellikle calışanlar için eve geldiklerinde hızlı bir şekilde hazırlayacağı hem lezzetli hem de doyurucu bir tarif. Ayrıca mantarın düşük kalori içermesi makarna sevenler için ilgi cekici olabilir. Mantarın  A, D, B, E K ve P vitaminlerini içerrmesi besleyici değeri açısından çok önemli

Öncelikle spagetti makarnamızı haşlamak için derin bir tencereye su doldurup kaynamaya bırakalım. 

Bu arada mantarlarımızı iyice yikayalım. Mantarları yıkama işleminde hiç kullanılmamış bir bulaşık süngerinin yeşil kısmıyla ovalayarak yıkayabilirsiniz. 

Kaynayan suyun içine bir tatlı kaşığı tuz ile beraber spagetti makarnaları bosaltalim. Üzerine biraz zeytinyağı ekleyerek arada karıştırarak 10 dk kadar makarnaların diriliği gidene kadar haslayalım. Makarnaları mantarla pişme sürecini de hesaba katıp haşlamalıyız. Fazla hamurlaşmış bir makarna çok hoş olmayacaktır. 

Haşlama işlemi devam ederken yıkanmış mantarları orta incelikte doğrayıp bir wok tavaya alalım veya yayvan bir tencereye. Yağsız bir sekilde mantarları orta üstü ateşte soteleyelim. Bu arada soğanları ve içi ayiklanmış kapya biberleri hızlıca ince ince doğrayalım. Sotelenen mantarlara zeytinyağını  ve doğranmış diğer malzemeleri ekleyelim. Karıştırarak hızlı ateşte pişirirken  domates salçasını, tuzunu, karabiberini ekleyelim. Az biraz daha soteledikten sonra bir çay bardağı et suyu veya tavuk suyu hic biri yoksa su ilave edelim .

Haşlanmış makarnanin altını kapatıp hızlıca süzgece alıp sotelenen karışıma boşaltalım. Malzemeler birbiriyle karışınca 5 dakika daha pişirip sıcak sıcak servis edelim. Bu makarnada, daha iyi bir lezzet için  dikkat edilmesi gereken şey işlemlerin hızlıca yapılması ve makarnanın fazla haşlanmaması . Simdiden bu enfes makarnayı pişireceklere afiyet olsun. 



RESİMLİ ANLATIM :

Mantarlı Spagetti Makarna in it
Mantarlı Spagetti Makarna in it
Mantarlı Spagetti Makarna in it
Mantarlı Spagetti Makarna in it
Mantarlı Spagetti Makarna in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 232 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim