Leziz Cevizli Kek

MALZEMELER:

  • 2 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Kase Ceviz İçi
  • 1 Vanilya
  • 1 Kabartma Tozu
  • Aldığı Kadar Un
  • Üzeri İçin Pudra Şekeri

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Selam arkadaşlar, herkese merhabalar. Sizlerle leziz mi leziz, buram buram kokusunu mutfağınıza yayan yapması da kolay nefis cevizli kek tarifimi vereceğim. Hem çocuklarınız, hemde misafirlerinizin, arkadaşlar ile gün sofralarının vazgeçilmez müptelası olacaksınız. O zaman benimle birlikte sizlerde mutfağınıza geçip malzemeleri hazırlayıp bana eşlik etmeye ne dersiniz ??  Geçelim mi tarifimize 👇 

Leziz cevizli kek tarifi için öncelikle karıştırma kabımızın içerisine 2 yumurtamızı kıralım ve 1 su bardağı toz şekerimizi de ilave edelim. Köpük köpük olana kadar çırpalım. 

Ardından 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağımızı da ilave edelim, tekrar karıştıralım. 

1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve kontrollü bir şekilde unumuzu ilave edelim. Güzelce karıştıralım. Daha sonra çok küçültmeden cevizlerimizi iri iri olacak şekilde harcımızın üzerine kıralım tekrar karıştıralım.  ( kekimizin kıvamının akışkan olması gerekiyor. Bu yüzden unumuzu yavaş yavaş ekleyelim. ) Ben 3 su bardağı kadar un kullandım. 

Kek kalıbımızı önce margarin ile bolca yağlayalım. Üzerine hafif un serpelim. Yapmış olduğumuz kek harcını yağladığımız kek kalıbına dökelim. 

Önceden ısıtılmış 180° fırında alt üst ayarla kontrollü bir şekilde pişirelim.  Kürdan metotu ile pişip pişmediğini kontrol edebiliriz. Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa, kekiniz pişmiş demektir.

Not: kek kalıbından kekiniz zor çıkıyor ise üzerine biraz nemli bir bez örterek kekinizin böylelikle daha kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz. 

Üzerine pudra şekerimizi serpelim. 

Leziz cevizli kekimiz servise hazır. 

Deneyecek olan arkadaşlarımıza şimdiden kolay gelsin bakalım. Sevgilerimlee. Afiyet olsun 👌



RESİMLİ ANLATIM :

Leziz Cevizli Kek in it
Leziz Cevizli Kek in it
Leziz Cevizli Kek in it
Leziz Cevizli Kek in it
Leziz Cevizli Kek in it
Leziz Cevizli Kek in it
Leziz Cevizli Kek in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 452 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim