İyi Mısır Nasıl Seçilir?

MALZEMELER:

  • Mısır

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Bence; lezzetli haşlanmış Mısır yapmanın püf noktası, Mısırı tezgahtan alırken başlıyor. İyi Mısır nasıl seçiliri çözdüğümüz anda, haşladığımız Mısırın lezzetli olmasını da garantiliyoruz aslında.

İyi Mısır Nasıl Seçilir?

1. Koçanın ağırlığını elinizde hissedin.

Mısırın sütlü olup olmadığını anlamak için koçanı elinize alın. Ağır mısır sütlü, hafif koçan ise kuru ve sütsüz olduğunu gösterir.

2. Koçanı sıkıştırın.

Püsküllerden koçanın ortasına doğru olan bölgeyi sıkın. Bu bölgenin sıkı olması gerekiyor. Bu arada kabuklarında kuruluk veya küf olup olmadığını da kontrol edin. Bu koçanın o kadar da büyük olmadığını gösteren bir işarettir.

3. Püskülleri kontrol edin.

Püskül olarak adlandırılan mısırın ipeksi sonu, mısırın koparılmasından sonra yaşlanır. Beyaz, sarı veya açık kahverengi püsküller, mısırın yeni koparıldığını ve olabildiğince taze olduğu yönünde bir işarettir. Yapışkan siyah veya koyu kahverengi püsküllerden kaçının.

4. Mümkünse, Mısırın kabuklarını aralayıp iç kısmını kontrol edin. Eğer taneleri çok sarı ve sertse çok uzun bir süre kaynatsanız da pişmeyecek mısırlardır bunlar. Çok açık sarı ve sertse de henüz olmamış demektir. Orta sarılıkta ve bir tanesini elinizde aldığınızda kolaylıkla patlayıp içinden süt çıkan mısırları seçmeye özen gösterin.



RESİMLİ ANLATIM :

İyi Mısır Nasıl Seçilir? in it
İyi Mısır Nasıl Seçilir? in it
İyi Mısır Nasıl Seçilir? in it

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim