Göçmen Pilavı

MALZEMELER:

  • 1/2 Haşlanmış Tavuk
  • 2,5 Bardak Pirinç
  • 1 İri Kurusoğan
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2.5 Bardak Tavuk Suyu
  • 2,5 Bardak Su
  • Tuz Karabiber Pulbiber Kurunane

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Göçmen pilavından esinlenerek  kendimce değişiklikler uygulayarak yaptığım bu pilav çok lezzetli oldu. İçindeki baharatlardan daha doğrusu kuru naneden dolayı idi tedirginliğim ama kuru nane bu pilavın olmazsa olmazı imiş 👌buna karar verdim. Evet tarifimiz şöyle 👉

Yemeklik doğradığımız soğanları sıvıyağda kavurup, önceden sıcak  suda ıslattığımız pirinçleri yıkayıp, süzdürüp, kavurduğumuz soğanların üzerine ilave ediyoruz.

Soğanlarla birlikte 4-5 dk. kadar kavuruyoruz.

Pirinçler şeffaflaşınca kavurma işlemimiz tamamlıyoruz.

Hemen servis yapabileceğimiz fırına girebilecek bir tepsiye pirincimizi aktarıyoruz ve tereyağını küçük parçalar halinde üzerine koyuyoruz.

Önceden haşlayıp,  kemiklerinden ayıkladığımız tavuğumuzu ince ince parçalıyoruz ve pirinçlerimizin üzerine yayıyoruz (ben görseli güzel olsun diye üzerine yaydım aslında pirinçle karıştırırsanız daha lezzetli ve yumuşak olacağını düşünüyorum )

Ayrı bir kaseye 2. 5 bardak tavuğu haşladığımız tavuk suyundan koyuyoruz.

Üzerine 2. 5 bardak normal sıcak su ekliyoruz.

Suyun ve tavuk suyunun sıcak olması önemli çünkü fırında suyun kaynamasını beklemek uzun sürer ve pilavımızı lapalaştırabilir.

Toplam da 5 bardak su oluyor. (ben pilavı yaparken bire iki ölçü su kullanırım, bu fırın pilavımada öyle yaptım)daha sonra damak tadınıza göre tuzu , acı seviyorsanız pu lbiberi ve 1 tatlı kaşığı karabiberi 1. 5-2 yemek kaşığı kuru naneyi, hazırladığımız suda karıştırıyoruz.

Tavuk ve pirinçleri koyduğumuz tepsiye her tarafına eşit baharat gelecek şekilde suyumuzu  döküyoruz.

Önceden 170 °C de ısıttığımız fırına koyuyoruz ve yaklaşık 1/2 saatte suyunu çekiyor (her fırın farklı olabilir siz yine de kontrollü olun)

Servis yapmadan önce fırından çıkarıp, üzerini örtüp ,mutlaka 10-15 dk. kadar dinlendirmenizi tavsiye ederim pilavın tane tane olması için.  

Not: tavuk suyunuz yoksa tavuk bulyonu suda eritip o suyu kullanabilirsiniz.



RESİMLİ ANLATIM :

Göçmen Pilavı in it
Göçmen Pilavı in it
Göçmen Pilavı in it
Göçmen Pilavı in it
Göçmen Pilavı in it
Göçmen Pilavı in it
Göçmen Pilavı in it
Göçmen Pilavı in it
Göçmen Pilavı in it
Göçmen Pilavı in it
Göçmen Pilavı in it
Göçmen Pilavı in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 440 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

YORUMLAR:

Komşu Mutfak
Komşu Mutfak 5 yıl önce

Ellerinize sağlık 👌 Bir göçmen olarak tarife bayıldım biz kendisine Kapama diyoruz 😊 ve çok severek tüketiriz. Ben en çok sizin yaptığınız şekilde göğüs etini didikleyerek yapıyorum bazen de kişi sayısına göre üzerine but veya baget koyuyorum, ve bizim neredeyse her yemeğe kullandığımız tavuk otu denilen bir baharat katıyorum. Dediğiniz gibi nane de olmazsa olmazı 😉 Afiyetle inşallah

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim