Ezme Salata (Antep Usulü)

MALZEMELER:

  • 1 Tane Salatalık
  • 1 Tane Domates
  • 1 Tane Biber

SOSU İÇİN:

  • 1 Yemek Kaşığı Su
  • 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Pul Biber

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Merhaba arkadaşlar, muhteşem bir salata tarifi. Sofralarınızda özellikle de et yemeklerinin yanında harika olacaktır. Kesinlikle kaydedin ve yapın diyorum. Hem çok pratik bir şekilde hazırlanıyor yemelere doyum olmuyor. Bu lezzete ekmeği bandırmak bile büyük keyif veriyor öyle lezzetli öyle kolay buyurun yapılışına.

Antep Usulü Ezme Salata tarifi için öncelikle salatalığı alalım, güzelce yıkayalım, süzgece alalım. İşlem görmesi için bekletelim. 

Domatesin ortasını alıp güzelce yıkayalım, salatalığın yanına alalım. Biberi de güzelce yıkayıp, salatalık ile domatesin yanına alalım ve suyunun süzülmesini bekleyelim. Doğrama tahtasını çıkartalım, bir kenarda bekleyen salatalığı ince ince dilelim ve minik minik doğrayalım. 

Ezme salatasının püf noktası minik minik olmasıdır. İsteyen bu aşamayı hızlandırıp robottan da geçirebilir ben elde doğramayı tercih ettim. 

Ardından doğradığımız salatalığı uygun bir kaba alalım, bir kenarda bekleyen domatesi alalım, onu da küçük küçük doğrayalım, salatalığın yanına alalım. Biberi de aynı şekilde doğrayalım ve bekletelim. 

Sosu için uygun bir kaseye ölçerek eklediğimiz nar ekşisi, su, tuz, pul biber ekleyip iyice karıştıralım, doğradığımız salatanın üzerine gezdirelim, iyice karıştıralım, servis edelim. 

Deneyenlerden mutlaka yorum bekliyorum. Gerçekten yemeklerin, özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Muhteşem bir lezzet, kebapçı salatalarını aratmayacaktır. Sosu için malzemeleri damak zevkinize göre eksiltip  azaltabilirsiniz, seçim sizin ama böyle tam yetiyor. 

Şimdiden elinize sağlık, sevgilerimle 

Afiyet olsun 



RESİMLİ ANLATIM :

Ezme Salata (Antep Usulü) in it
Ezme Salata (Antep Usulü) in it
Ezme Salata (Antep Usulü) in it
Ezme Salata (Antep Usulü) in it
Ezme Salata (Antep Usulü) in it
Ezme Salata (Antep Usulü) in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 94 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim