Ev Yapımı Boğaz Pastili Nasıl Yapılır

MALZEMELER:

  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • Yarım Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz Zencefil
  • Yarım Tatlı Kaşığı Toz Tarçın
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
  • 1 Yemek Kaşığı Bal
  • 45 Adet Karanfil

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Ev yapımı boğaz pastili nasıl yapılır?

Özellikle şu zor günlerde bağışıklık sistemimizi koruyacak,,boğazımızı rahatlatacak, çocuklarımıza doğal olarak yedirip hemde bağışıklıklarını korumak için doğal bir tarif.

Küçük bir tencereye toz şekeri koyup üzerine sırasıyla suyunu bir tatlı kaşığı toz zencefili, yarım tatlı kaşığı toz tarçın ı limon suyunu ve karanfili ilave edip ocağın en küçük gözünde kısık ayarda kaynamaya bırakıyoruz. 

Koyulaşana kadar yaklaşık 20dk. sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Koyulasip koyulasmadigi bir bardağa soğuk su koyup içine bir damla damlatarak kontrol edebilirsiniz. Eğer dibe çöküp koyulasiyirsa kıvamı olmuş demektir. Ağda kıvamında olması gerekiyor. 

Koyulaşınca ocağın altını kapatıp içerisine balı ilave ediyoruz. Bal eriyince içerisine attığımız karanfilleri çıkartıyoruz. 

Bir tepsiye yağlı kağıt serip tatlı kaşığı yardımıyla küçük daireler şeklinde döküyoruz. İslemi bitirdikten sonra soğuk yerde yarım  saat bekletip cam kavanoza koyuyoruz üzerine yapışmaması için pudra şekeri serpiyoruz. 

Eğer birkaç gün içinde tüketecekseniz pudra şekerine gerek yok(ben koymadım çünkü iki gün sürüyor bitmesi) serin yerde saklıyoruz. Şimdiden deneyenler afiyet olsun



RESİMLİ ANLATIM :

Ev Yapımı Boğaz Pastili Nasıl Yapılır in it
Ev Yapımı Boğaz Pastili Nasıl Yapılır in it
Ev Yapımı Boğaz Pastili Nasıl Yapılır in it
Ev Yapımı Boğaz Pastili Nasıl Yapılır in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 9 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim