Ev Ekonomisi-1 Galeta Unu Ve Kıtır Ekmek Yapımı

MALZEMELER:

  • Bayat Ekmek

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Merhabalar sizinle denenmiş tariflerin yanı sıra mutfak ekonomisi,bazı püf noktaları da paylaşıyor olacağım. Özellikle Ramazan ayında ekmeklerimiz bolca bayatlar ve artar. Tabii bu ekmekleri atmak insanlığımıza yakışmaz.

Bayat ekmekleri değerlendirmenin iki farklı yolu var. İlki ekmeklerinizi kare kare doğrayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup 175 derecede kızarana kadar pişirmek. Soğuduğunda ise robottan geçirip galeta unu yapmaktır. Bu galeta ununu buzdolabı poşetlerine koyup buzlukta saklamanızı öneririm. Köftelerinizde, böreklerinizde kullanabileceğiniz galeta ununu yapmak bu kadar basit.

İkinci değerlendirme şeklimiz ise çorbacıda önümüze gelen kıtır ekmek hazırlamak. Bunun içinse 1 bütün ekmeği fındık büyüklüğünde minik minik doğrarız. 1 küçük çay bardağı dolusu sıvı yağa, 1 dolu çay kaşığı pul biber, 1 dolu çay kaşığı nane çok az karabiber eklenir ve doğranmış ekmeklerin üzerine döküp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıp 180 derecede kızarana kadar pişiririz. Çorbalarımızın yanında minik kaselerde kıtır ekmek sunumu yaparız.



KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 395 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim