Elmalı Kafes Turta

MALZEMELER:

  • 1 Paket Margarin
  • 1 Yumurta
  • 2 Kaşık Yoğurt
  • 1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 5 Adet Elma
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Merhaba arkadaşlar;

Bugün sizlere görüntüsü ile dikkat çeken tadıyla olay yaratacak bir tarifle karşınızdayım. Elmalı turta😄 yapımı birazcık zahmetli olsa da özellikle çocukların dikkatini çekecek bir tarif hatta onlarla birlikte bile yapabilirsiniz re o zaman ne duruyoruz geçelim tarife👍

Öncelikle iç harcını hazırlayalım elmaları güzelce soyalım ve rendeleyelim bir tavaya alalım ve ocağın altını açalım.

İçerisine şekeri ilave edip pişmeye bırakalım. Elmalar yumuşayınca suyunu salıp tekrar çekince olmuş demektir. En son ocağı kapatmadan tarçını ilave edip son bir kez karıştıralım ve ocağın kapatalım bir kenarda soğumasını bekleyelim. 

Geçelim turtanın hamurunu yapmaya bir yoğurma kabı alalım içerisine bütün malzemeleri sırayla ekleyelim ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Ve hamurdan elma büyüklüğünde bir parça ayırıp geri kalanı yağlı kağıt serilmiş bir tabanda açalım direk borcamda da açabilirsiniz ben eşit olsun diye borcamın dışında açtım.

Sonra hamuru hiç bozmadan borcama görseldeki gibi yerleştirelim.

Sonra elmalı harcımızı turta hamurunun üstüne eşit olacak şekilde yayalım.

Elma büyüklüğünde bir parça ayırmıştık. Onuda tezgahta uzunlamasına açalım ve ince şeritler halinde keselim bu turtamızın kafes bölümünü oluşturacaktır. Ne kadar ince açarsanız o kadar iyi sonuç elde edersiniz aksi taktirde içinde kabartma tozu var çok kalın olur.

İlk once yan yana dizelim şeritleri sonra artı olacak şekilde tekrar yan yana dizelim benim hamurum biraz arttı onuda gül şekli verip süsledim siz sade de yapabilirsiniz.

Gül şeklinde yapmak istiyorsanız eğer 4 tane su şişesi kapağı büyüklüğü kadar yuvarlak elde edelim üst üste gelecek sekilde yan yana koyalım ve yuvarlayalım tam orta kısmından keselim ve 2 adet gül elde etmiş olacaksınız.

Önceden ısıtılmış 180-200 °C arası üzeri pembeleşene kadar pişirelim.

Soğuyunca pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selam ve sevgilerimle...



RESİMLİ ANLATIM :

Elmalı Kafes Turta in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 450 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim