Demirhindi Şerbeti Tarifi

MALZEMELER:

  • 100 Gr. Demirhindi
  • 2 Lt. Su
  • 1 Tane Kabuk Tarçın
  • 6 Tane Karanfil
  • 1 Kök Zencefil
  • 1 Tepeleme Çay Kaşığı Zerdeçal
  • 1 Su Bardağı Şeker

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Merhaba arkadaşlar. Ramazan ayı bitmeden bu tarifi paylaşmak istedim sizlerle. Malum ramazan ayı üzerine ek olarak sıcak yaz günleri de devamında bizi beklemekte. Sıcaklarda bizi ferahlatacak, midemizi şişirip rahatsızlık vermeyecek, hafif şekerli ve mayhoş tadıyla enerjinizi tazeleyecek bu enfes şerbet tarifini defterlerinize eklemeyi ihmal etmeyin. Haydi geçelim tarif detaylarına.  

Öncelikle demirhindiyi iyice yıkayıp geniş bir tencereye alalım üzerine 2 lt. suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Bu işlemi akşam uyumadan yapıp gece boyu suda bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız. Benim aldığım demirhindi hazır temizlenmiş soyulmuş parçalanmış ve preslenmişti. Eğer siz meyveyi tüm halde alırsanız dış kabuklarını soyup bir iki parçaya bölerek kullanmalısınız geriye kalan işlemler aynı şekilde uygulanmalı.

Bir gece suda bekleyen demir hindiler bütün rengini ve aromasını suya verecek ve yumuşayacaktır.

Ertesi gün tencereyi için de demirhindi ve suyuyla beraber ocağa alalım ve tencerenin ağzını kapatalım.

Demirhindiyi ıslattığımız suyu süzüp temiz su koymayın sakın. Tencerede kaynayan su fokurdamaya başladıktan sonra içine zencefil, zerdeçal, kabuk tarçın ve karanfili ekleyip karıştıralım.

Ardından tencerenin altını kısıp en az bir saat pişirelim.

Demirhindiler pişip tamamen yumuşayıncaya tencerenin altını kapatalım.

Bu süreçte tenceredekileri karıştırmaya gerek yok arkadaşlar. Demirhindinin suyu oda ısısına gelene kadar bir kenar da dinlendirelim.

Daha sonra ılıyan şerbeti süzek vasıtasıyla süzgeçten geçirelim. Ve sonra tekrar bir tülbent veya sık bir süzgeçten daha süzerek şerbeti sürahiye alalım. Üzerine damak tadınıza göre şeker ekleyelim ve şeker eriyene kadar iyice karıştıralım.

Şeker eklemek istemezseniz bardağa aldığınız şerbete 1 tatlı kaşığı bal ilave ederek tüketebilirsiniz. Arkadaşlar şekeri veya balı hangisini kullanırsanız kullanın bu malzemeleri şerbeti kaynatıken değil ılıyınca ekleyin kesinlikle. Oda ısısına gelen şerbeti dilerseniz dolaba kaldırıp iyice soğutarak tüketmeye devam edebilirsiniz. Şerbetin kıvamı koyu gelirse fazladan su ilave edebilirsiniz.

Ben şerbeti 2 lt. suyla pişirdikten ve süzdükten sonra fazladan 2 litreye yakın su koyarak şerbetin kıvamını açtım çünkü biz fazla ekşmsi tadları sevmiyoruz. Ama siz mutlaka tadına bakarak yapın bu işlemi.

Şeker eklemesini de şerbetin kıvamını açtıkça arttırın.

İsterseniz şerbeti kaynatırken içerisine bir tutam ıhlamur, adetçayı, bir kaç kakule gibi farklı baharatlar da ekleyerek tadını daha da güzel bir hale getirebilirsiniz. Ben elimden olan baharatlarla hazırladım.

Şerbetin tadı muhteşemdi arkadaşlar kesinlikle herkese tavsiye edeceğim harika bir lezzet. Sahurda yemekten sonra 1 su bardağı 200ml içerseniz gün boyunca ağzınız da sürekli bir serinlik hissediyorsunuz gerçekten kendim bizzati tecrübe ettim.

Hatta ilk 8-9 saat ağzınız da harika bir şekerli tadla dolaşıyorsunuz 😄😄

Susuzluğu gidermesinin yanı sıra başka bir çok faydası da vardır bu şerbetin.

Antioksidan içeriği ve çok lifli yapısı sayesinde zayıflamaya ve bağırsak ve kabızlık problemi yaşayanlara birebir fayda sağlar. Kan başıncını düşürerek yüksek tansiyona iyi gelir. Kan şekerini düşürür ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu bir kalkandır.

Cilt yapısının yenilenmesine de büyük fayda sağlar.

Ülser tarzı mide rahatsızlıklarını önlemede büyük etkisi vardır.

Bu bilgiler ışığında azı karar çoğu zarar diyerek günlük tüketimin 500 ml. mi geçmemesine dikkat etmeniz gerektiğini de belirtmek isterim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun umarım tarifi dener ve memnun kalırsınız sağlıklı günler dilerim😉🌹🌹



RESİMLİ ANLATIM :

Demirhindi Şerbeti Tarifi in it
Demirhindi Şerbeti Tarifi in it
Demirhindi Şerbeti Tarifi in it
Demirhindi Şerbeti Tarifi in it
Demirhindi Şerbeti Tarifi in it
Demirhindi Şerbeti Tarifi in it
Demirhindi Şerbeti Tarifi in it
Demirhindi Şerbeti Tarifi in it
Demirhindi Şerbeti Tarifi in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 280 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

YORUMLAR:

osman saner
osman saner 3 yıl önce

bu şerbet karaciğerin ilacı içtikten sonraki günler karaciğer temizlenip ilk günkü hale geliyor.emeğinize sağlık tarif için..👍👍👍

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim