Buz Gibi Limonata (2 Portakal 1 Limon İle)

MALZEMELER:

  • 2 Portakal
  • 1 Limon
  • 1.5 Su Bardağı Şeker
  • 2-2.5 Lt. Kadar Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Tuzu

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Bu sıcak yaz günlerinde en çok istenen şey içimizi serinletecek ferahlatacak içecekler mesela buz gibi bir limonata güzel olmaz mı?

Kışın buzluğa bol bol portakal koydum yazın kullanmak için. Olur da evde limon bulunmaz diye 2 portakal 1 limon olarak poşetleyip buzluğa kaldırdım. Eğer sizinde buzluğunuzda portakal varsa o zaman tarife geçelim 😊

2 Portakal 1 Limon İle Buz Gibi Limonata tarifi için öncelikle buzluktan çıkardığımız 2 portakal ve 1 limonu dışarı da yarım saat kadar bekletiyoruz. Daha sonra küp şeklinde doğruyoruz. Doğradığımız portakal ve limonumuzun yarısını robotumuza koyuyoruz. Eğer robotunuz büyükse tek seferde koyabilirsiniz benimki çok büyük olmadığı için ikiye böldüm.

İki üç tür çevirip şekerin yarısını ilave ediyoruz. Şekerle de 2- 3 tur çevirdikten sonra geniş bir kaba alıyoruz. Kalan portakal ve limonumuzu da aynı şekilde robottan geçiriyoruz . Kalan şekeri üzerine ilave ediyoruz ve öbürünün üzerine alıyoruz. Suyumuzu ilave edip limon tuzumuzu da içine atıp güzelce karıştırıyoruz.

Ağzını kapatıp dolapta 1 2 saat kadar beklettikten sonra temiz bir tülbentten süzüyoruz .Kalan posasını da iyice sıkıyoruz. İsterseniz rengi daha iyi çıksın diye posasının üzerine biraz daha su ekleyip tekrar sıkabilirsiniz.

Daha sonra limonatamızı sürahimize koyup dolapta soğumaya bırakıyoruz. 

2 Portakal 1 Limon İle Buz Gibi Limonata hazır.

Afiyet olsun...

NOT: Şeker su ve limon tuzu oranını damak zevkinize göre azaltıp veya çoğaltabilirsiniz.



RESİMLİ ANLATIM :

Buz Gibi Limonata (2 Portakal 1 Limon İle) in it

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

YORUMLAR:

TC. Türkan
TC. Türkan 6 yıl önce

elinize sağlık çok güzel olmuş

DİĞER YORUMLARI GÖSTER (5)
BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim