Brokoli Sapı Cacığı

MALZEMELER:

  • 1 Miktar Brokolinin Sapı
  • 3-4 Dolu Dolu Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
  • 1 Diş Sarımsak

ÜZERİ İÇİN:

  • Biraz Brokolinin Çiçek Kısmından
  • Kuru Nane
  • Toz Biber
  • Az Zeytinyağı

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :

Brokolinin faydalarını bilmeyenimiz yoktur. Her ne kadar brokoli sofralarımızda çok yer almasa da, faydalı sebzeler listesinde en üst sırada yer alıyor. Kadınlarda fibrokisti olanlar için kürü bile vardır. İlerleyen zamanlarda isterseniz bu kürü de sizinle paylaşırım. Tam bir kanser düşmanı olan brokoli mide, bağırsak, akciğer ve yemek borusu kanseri riskini büyük ölçüde azalttığı ortaya çıkmıştır. Brokoli havuçtan daha fazla karoten içeriyor. Kalp sağlığını koruyor. Yüksek miktarda demir içerdiği için bireylerin günlük demir ihtiyaçının tamamına yakınını karşılamaktadır. Cilt ve derideki hasarı tamir ediyor.

Zengin miktarda kalsiyum içerdiği için, brokoli suyu kemik sağlığını koruyor.

Brokoli suyu, elma suyu ve havuç suyu karıştırılıp tüketilirse, vücuda direnç sağlıyor. Brokolinin faydaları o kadar çok ki saymakla bitmez!

Aşırı tüketimden kaynaklanan, sürekli ilaç kullanan hastalarda  yan etkileri olabilir.

Aşırı tüketildiğinde şişme, mide de ekşimeye beden olabilir. İdrar yolu sorunu olanlar için aşırı tüketimi sorunu arttırabilir, vücutta su kaybına neden olabilir.

Tarife gelecek olursak;

Brokolinin saplarını hem değerlendirmek için,hem de hormonlu salatalık yemek yerine bu kadar faydalı sebzeyi tüketmek daha güzel.

Az da olsa deneyin derim brokolinin sapının kabuk kısımlarını soyuyoruz. İncecik doğrayıp, birazda çiçek kısmından doğruyoruz. Süzme yoğurdu suyla açıp, tuz ve brokoliyi ekliyoruz.

İçine isteğe bağlı ezilmiş sarımsak koyup, üstüne de kuru nane(bende yoktu)brokolinin çiçek kısmından, toz biber ve aziçık zeytinyağı gezdiriyoruz. Afiyet olsun🌸🍃



RESİMLİ ANLATIM :

Brokoli Sapı Cacığı in it
Brokoli Sapı Cacığı in it
Brokoli Sapı Cacığı in it
Brokoli Sapı Cacığı in it
Brokoli Sapı Cacığı in it
Brokoli Sapı Cacığı in it

KAÇ KALORİ:

1 Porsiyon 150 kalori

OY VER:

Bu tarife kaç yıldız verirsiniz?

YORUM YAZ:

BENZER TARİFLERİ GÖSTER
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim
Leziz Yemeklerim